В студиото на БТВ Росица Матева, каза че ЦИК е

...
В студиото на БТВ Росица Матева, каза че ЦИК е
Коментари Харесай

Росица Матева:ЦИК предвижда всички възможни решения

В студиото на БТВ Росица Матева, сподели че ЦИК е оповестила реализатор на публичната поръчка за осъществяването на дейностите по инсталирането на софтуера на машините за идния избор, превоза им в страната и обезпечаването на техници.

„ В стадия на подготовка на изборите бързаме във всеки един миг да взимаме решенията. В подготовката на тези избори ЦИК взима своите решения преди периодите, планувани по Изборния кодекс ", посочи Матева.

Гласоподавателите не би трябвало да се тормозят във връзка с поддръжката на тези машини, софтуера и възможните операции, успокои Матева.

„ ЦИК планува всички вероятни решения, с цел да увери гласоподавателите в това, че не може да има операция в софтуера на машините. И в този момент ще бъде удостоверена версията, с която ще се гласоподава от трите държавни органа, на които това е предоставено ", изясни Матева.

По думите й най-вероятно ще се гласоподава със софтуера, с който се гласуваше на 14 ноември. Предвидено е да бъде направено ново доверено създаване на този програмен продукт и ще бъде подписан с нови ключове, които в този момент ще бъдат основани от ЦИК.

„ Няма никаква смяна в съхраняването на машините. Те се съхраняват там, където са доставени първите машини през февруари 2021 година в склад на компания на летище София ", съобщи Матева.

ЦИК се надява, че тази акция ще бъде в границите на закона, ще се съблюдават условията на закона по отношение на пропагандните материали, както и да не се накърнява положителното име на претендентите.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР