В студена зимна вечер или забавна филмова такава няма нищо

...
В студена зимна вечер или забавна филмова такава няма нищо
Коментари Харесай

Тайната на перфектните царевични пуканки у дом

В студена зимна вечер или занимателна кино такава няма нищо по-добро от това да се сгушите на дивана със купа пуканки. Въпреки че има доста варианти за закупуване на пуканки в магазина, нищо не може да се съпостави с удоволствието от изработката им вкъщи. Но постигането на съвършена купа пуканки може да бъде предизвикателство, изключително когато се пробвате да възпроизведете хрупкавостта и равномерното изпукване, които получавате в кината. Е, не търсете повече! В тази публикация ще разкрием тайните зад приготвянето на съвършени пуканки вкъщи и ще споделим една елементарна рецепта, която подсигурява триумф всякога.

Трикове за подготвяне на съвършени пуканки вкъщи:

Изберете вярната царевица: Ключът към положителните пуканки стартира с избора на висококачествена царевица. Потърсете царевица за пуканки, която е без гънки, защото тези гънки могат да доведат до неравномерно пукане. Освен това избягвайте царевицата, която е прекомерно остаряла, защото тя може да не пука добре.

Подсушете царевицата вярно: Преди да започнете да пукате царевицата си, уверете се, че е изцяло суха. Дори малко влага може да докара до изгаряне на зърната или незадоволително пукане. За да подсушите царевицата си, просто я разклатете в хартиена торба за няколко минути.

Използвайте верния съд: Най-добрият съд за пукане на царевица вкъщи е огромна тенджера с компактно прилягащ похлупак. Тенджерата оказва помощ за задържането на парата, основана от топлината, което води до повече пукания. Уверете се, че тенджерата ви е задоволително огромна, с цел да побере всички царевични зърна, които планирате да пукате, плюс още малко място за разширение.

Загрейте олиото вярно: Преди да добавите царевицата към тенджерата, загрейте олиото на приблизително слаб огън. Искате олиото да е горещо, само че не да пуши, защото това може да докара до прегорени пуканки. Използвайте масло или кокосово масло без мирис за най-хубави резултати.

Добавете единствено няколко зърна: Когато сте подготвени да започнете да пукате, прибавете единствено няколко царевични зърна към тенджерата. Това ще разреши на парата да се натрупа вътре в тенджерата, което ще помогне за започване на процеса на пукане.

Разклащайте деликатно: След като започнете да чувате пукания, деликатно разклащайте тенджерата напред-назад, с цел да сте сигурни, че всички зърна имат контакт с маслото и топлината. Бъдете деликатни, с цел да избегнете разливане на горещото масло.

Сол първоначално: Ако желаете вашите пуканки да бъдат поръсени със сол, прибавете я незабавно откакто пукането стартира. Солта ще полепне върху пуканите, осигурявайки отмерено покритие.

Проста рецепта за пуканки:

Съставки:
1/2 чаша царевица за пуканки2 супени лъжици масло (олио или кокосово масло без аромат)По предпочитание: сол или други подправки за усет
Инструкции:
В огромна тенджера загрейте маслото на междинен огън.Добавете няколко царевични зърна и разбъркайте, до момента в който стартират да пукат.Добавете останалата царевица за пуканки и бързо затворете капака.Разклащайте тенджерата напред-назад на всеки няколко секунди, с цел да осигурите отмерено готвене.Когато пукането намалее и множеството царевични зърна са пукали, извадете тенджерата от котлона и оставете пуканките леко да се охладят.Прехвърлете пуканките в купа и поръсете със сол или други желани от вас подправки.Насладете се на вашите домашни, идеално пукани царевични пуканки!
Следвайки тези препоръки и простата рецепта, вие ще бъдете на път да създадете съвършени пуканки вкъщи всякога. Така че, за какво да чакаме? Време е да се насладите на вкусна кино вечер вкъщи с обичаните хора!
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР