В Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони

...
В Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони
Коментари Харесай

Министър Иван Иванов: В Стратегическия план акцентираме върху зелени подходи

В Стратегическия проект за развиване на земеделието и селските региони - 2023-2027 година подчертаваме върху зелени подходи. Това съобщи земеделският министър Иван Иванов по време на чуване в Постоянно настоящата подкомисия за надзор върху ръководството на средствата от европейските фондове към Комисията по въпросите на Европейския съюз в Народното събрание. По думите му, задачата е да се отговори на настояванията на Европейската комисия (ЕК) по посока на зелените подходи.

Министърът разяснява, че екосхемите дават спомагателна опция за действия, свързани с постигането на по-добри екологични резултати.

Иванов изясни също, че в документа има по-голяма еластичност при кандидатстването, а акцентът е върху дребните и междинните производители. „ Дали сме приоритет на сдружаване на групи аграрни производители, където им даваме по-голям интензитет при кандидатстване “, разяснява той.

Министърът акцентира, че от Министерството на земеделието са съумели да убедят Министерския съвет за обезпечаването на 60 % национално финансиране по втория дирек за развиване на селските региони, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР