В страните по света са произведени около 8,4 милиона тона

...
В страните по света са произведени около 8,4 милиона тона
Коментари Харесай

8,4 милиона тона пластмаси повече по време на пандемията

 В страните по света са създадени към 8,4 милиона тона пластмаси повече по време на пандемията до август тази година, сочат данни в научна обява в изданието на Националната академия на науките на Съединени американски щати, съобщи Юнайтед прес интеренешънъл.

Малко над 87 на 100 от тези боклуци са насъбрани в лечебните заведения във тип на употребявано персонално защитно облекло, употребяваните маски за лице и ръкавици са към 8 на 100 от тях, сочат данните в обявата.

Опаковките и материалите за тестванията за новия ковид са към 5 на 100 от изключителните пластмасови боклуци.

По-малко от една четвърт от световните количества боклуци са от Северна и Южна Америка, където са регистрирани към 70 на 100 от случаите на Ковид-19 в света.

Според учените се чака по-малко от 1 % от тези пластмасови боклуци да стигнат до международния океан, само че въпреки всичко прогнозата е, че 30 000 тона ще се озоват в морето.

" Необходимо е да се увеличи публичното внимание за въздействието на пластмасовите боклуци върху околната среда ", пишат създателите на проучването от университета на Нанкин, Китай и от университета на Калифорния, Сан Диего.

Средно в света всяка година 13 милиона тона пластмаси се озовават в океана, сочат данни на консорциума " Ауър уърлд ин дейта ", сплотяващ хиляди учени от целия свят.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР