В страните от ЕС вече има над 10 000 пивоварни,

...
В страните от ЕС вече има над 10 000 пивоварни,
Коментари Харесай

Българите пият бира 8-9 пъти месечно

В страните от Европейски Съюз към този момент има над 10 000 пивоварни, сочат най-новите данни, оповестени от Пивоварите на Европа (Brewers of Europe), споделени от БГНЕС. В същото време през последните пет години производството и потреблението на бира на остарелия континент бележат непрестанен растеж и увеличение на добавената стойност на сектора, оповестяват от Съюза на пивоварите у нас,.

Според Годишния статистически отчет на европейската бирена организация, доста от основните стопански индикатори регистрират дълготраен напредък. За първи път от 10 години насам размерите на производството на бира общо в страните от Европейски Съюз надвишават 400 милиона хектолитра. В същото време Полша към този момент е вторият по величина пивопроизводител в Европейски Съюз, измествайки Англия. По същия индикатор, България се намира в златната среда на класацията, нареждайки се незабавно след Дания и изпреварвайки страни като Хърватия и Словакия.

От друга страна, потреблението на бира през последните 2 години е повишено във всяка от страните, членки на Европейски Съюз на фона на невероятното многообразие от над 50 000 марки и асортименти питие. Заради по-здравословния метод на живот, все пoвече консуматори се насочват към слабоалкохолни и натурални питиета и респективно – към бирената категория. Консумацията на нискоалкохолни и безалкохолни бири също нараства с всяка година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР