В страната се очаква натоварен трафик по пътищата в първия

...
В страната се очаква натоварен трафик по пътищата в първия
Коментари Харесай

В страната се очаква натоварен трафик по пътищата в първия от трите почивни дни

В страната се чака претрупан трафик по пътищата в първия от трите почивни дни. Ще има засилен полицейски надзор, предизвестяват катаджиите.

Над 300 камери и 700 патрули ще наблюдават за проблеми. От " Пътна полиция " ще глобяват нападателни водачи по автомагистралите. Патрулите ще наблюдават за рисково каран и превишена скорост. Ще има и засилени инспекции за алкохол.

Тази заран ще има обезпечена зелена вълна за излизане от огромните градове, а в неделя трафикът ще бъде подкрепят за по-бързо прибиране. Интензивен се чака да бъде трафикът по пътя за Гърция. От граничния пункт " Кулата ", където се образуват най-големи опашки дадоха обещание за серията почивни дни към 6 септември да работят на цялостен потенциал.

" Специализираната полицейска интервенция се състои в това оптимално да наложим предварителна защита върху нарушителите. Тя стартира от през днешния ден до неделя в това число, с цел да може жителите умерено да пътуват през почивните дни. Специално на автомагистрала " Струма " има един принцип линеен надзор, в който екипите се включват в придвижването, при което при определяне на нападателни водачи, същите се изваждат от придвижването на безвредно място и им се сформират нужните документи. Те ще бъдат проверявани за алкохол и за опиати ", изясни пред Българска национална телевизия старши комисар Даниел Тонев от " Пътна полиция " в Дупница.

Близо 4-километрова колона от коли се е оформила на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата ”. Уверенията на управляващите са, че всички гишета работят на цялостни обороти, което обаче все още не подсигурява бързо прекосяване. Шофьори описаха, че още веднъж стават очевидци на водачи, които се пробват да изпреварят колоната в спешната лента.

Натоварено е придвижването по пътищата в Югозападна България – в Кресненското дефиле и по автомагистрала " Струма ”. Очакванията са по-късно да се образува запушване в края на аутобана в посока Симитли, където пътят се стеснява след тунел " Железница ”.

Според уеб страницата kulata.info времето за прекосяване в посока Гърция може да доближи до 84 минути. В противоположната посока към България водачите може да чакат близо 20 минути.

В обществените мрежи пък, към този момент заваляха недоволства за километрични опашки и бавене с часове по границите. В групата Кулата-Промахон консуматори дори дават и конкретика кое по какъв начин тъкмо се случва. На Граничен контролно-пропусквателен пункт " Маказа " ситуацията също не е розово. И там е много натоварено в посока Гърция и се чака близо час.

Най-добре е да се минава през Граничен контролно-пропусквателен пункт Илинден–Ексохи. Според изявления във Facebook там няма скупчване на коли и се минава бърза - за 5-6 минути. Някои нашенци обаче са блъснали на камък от гръцка страна и също са се забавили много към заветното море.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР