В страната се образува огромна дупка, непокрита с елит. Вече

...
В страната се образува огромна дупка, непокрита с елит. Вече
Коментари Харесай

Андрей Райчев: Радев направи още една крачка към нов политически проект

В страната се образува голяма дупка, непокрита с хайлайф. Вече има партия, само че управление няма. Имаме неповторима обстановка, в която българите на практика не са показани, не са нетърпеливи, не желаят нови избори, само че партия към този момент съществува. Тя е толкоз огромна, че ще опустоши съперника.

Това съобщи пред bTV социологът Андрей Райчев. На 19 август президентът Румен Радев разгласи национално придвижване в отбрана на 3 март като народен празник на връх Шипка с думите, че ръководещите " страдат от властова булимия " и че вършат законопроект за " отвличане на Конституцията ". Според Райчев това не е директна поръчка от страна на Радев за основаването на нов политически план, а стъпка в тази посока. По думите му подобен план няма по какъв начин да бъде разгласен преди локалните избори през октомври. 

Социологът уточни, че 70% от българите желаят националният празник да остане 3 март, което е към 3 милиона души - в пъти повече от електората на най-голямата политическа мощ и че 60% от българите не желаят да се праща оръжие на Украйна. 

Според Андрей Райчев Радев е вкаран в ролята на съществена съпротива на властта. " Кой е съпротива? Костадинов, който има 5% от всички българи? Или госпожа Нинова, която я има 200 000, я не. Тази съпротива някак е дадена на Радев той я съставлява. Представете си, че слезе от президенството, има подобен вид ", сподели социологът. 

Според него това е стъпка за образуването на нова политическа система в България - с нови съотношения и разделяне. По думите му в страната има голям вакуум за нови думи и смисли:

" Това се образува пред нас, това е голям развой. В ляво има един милион души, които не знаят какво да гласоподават. В центъра ГЕРБ оцелява и си държи своите 600 000. ДПС не са в рецесия. А новото дясно кипи. Ако съберете гласовете на ПП-ДБ, ще видите, че бяха милион, а в този момент вървят към естествените граници на българското дясно: към 300-400 000 души. Гледайте електората, просто няма повече либерали. "

Райчев съобщи, че оповестяването на национално придвижване за 3 март е реакция на Радев на символното принуждение, което съставляват концепциите за махането на паметника на руската войска и промяната на националния празник.

" Символното принуждение няма действителен резултат, единствено виртуален. Съответно, когато властта прибягва към него е в обстановка на човек, който се пробва да се напие с морска вода - единствено ожаднява повече. Символно принуждение умира единствено в себе си ", разяснява той. 

Андрей Райчев сподели още, че разговорът сред Радев и управляващите ще стигне до урната.

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР