В страната ни няма нито един случай на доказана причинно-следствена

...
В страната ни няма нито един случай на доказана причинно-следствена
Коментари Харесай

МЗ: Няма доказан случай за връзка между ваксина срещу COVID-19 и смърт

В страната ни няма нито един случай на потвърдена причинно-следствена връзка сред сложена ваксина против COVID-19 и смъртен излаз. Това декларират от Министерство на здравеопазването след многократните апели, в това число и от лекари и медици, да опровергаят с инфорамация ятвърденията на доцент Атанас Мангъров от ефира на " Нова телевизия " в неделния ден.

Мангъров тогава съобщи, че " 564 души са умряли, тъй като са били имунизирани ".

От Министерство на здравеопазването показват категорично, че подобен случай няма.

Изпълнителната организация по медикаментите (ИАЛ) е институцията, която следи за постваксинални нежелани лекарствени реакции. Броят на направените известия от началото на имунизационната кампания в България до момента за подозирана връзка сред смъртен случай и използване на ваксина против Коронавирус 19, е общо 9, като в нито един от случаите това не е било потвърдено.

В ИАЛ са обявени и общо 6 случая на летален край при заболяване от COVID-19, като заразяването е настъпило в интервала сред двете дози на имунизацията, а в един от случаите болестта е намерено в деня на слагане на имунизацията.

Към 17.01.2022 година общият брой на получените в ИАЛ известия за нежелани лекарствени реакции след използване на ваксини против COVID-19 е 3861.

Сред тях към 10% са реакциите, които дават отговор на критериите за съвестност. От Министерство на здравеопазването прецизират и че съгласно настоящите условия " сериозна нежелана лекарствена реакция " е всеки неподходящ резултат върху здравословното положение на човек, станал причина за непосредствена заплаха за живота; хоспитализация или удължение периода на хоспитализация; обилни или трайни увреждания; инвалидизация; вродени аномалии, други реакции с здравна значителност.

Припомняме, имунизацията с продукта на Оксфорд у нас бе краткотрайно спряна поради три смъртни случая в България - 57-годишна жена от Пловдив, 54-годишна жена от Благоевград, и 47-годишен мъж от Благоевград. И за тримата мнението на здравните управляващи е, че не са умряли от имунизацията, а са имали забовявания.

Някои други страни също краткотрайно стопираха имунизацията с този артикул. След инспекция от Европейската организация по медикаментите (ЕМА) оповестиха, че ваксините на " АстраЗенека " са безвредни.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР