В страната ни има изградени трасета за газ, за които

...
В страната ни има изградени трасета за газ, за които
Коментари Харесай

Борислав Сандов: ГЕРБ са крили, че имаме капацитет за пренос на газ

В страната ни има построени трасета за газ, за които не се говореше дълго време. Оказва се, че това е крито, че имаме голям потенциал за транспорт на газ, който може да пристигна от юг и югоизток. Това разяснява вицепремиерът Борислав Сандов, който през днешния ден дружно с министъра на образованието Николай Деков в столичното учебно заведение по превоз откри станция за водород. Отговорът му идва поради обвинявания на ГЕРБ, че държавното управление не употребява ресурсите на страната. " Досега чували ли сте по тази причина ", попита засегнат Сандов. По думите му потенциалът съществува от дълго време и газът може да идва от Близкия Изток или Северна Африка, а поради NG- терминалите - от Гърция, Турция - може да се транспортира полутечен газ с пътуващите кораби, изясни той.

В отговор на обвинявания от опозицията към " Продължаваме промяната " - Николай Денков сподели, че Русия е вкарала медиатор в рецесията - " банка, която желае да прави преводите от една валута в друга валута, без да има надзор ", а България желае да се извършва контракта, по този начин, както е подписан.

Той е безапелационен, че ГЕРБ нямат различен излаз да излязат от обстановката, в която " са набутали цялата страна ". Като неистини дефинира Борислав Сандов изказванията на опозицията, че държавното управление през днешния ден е в Брюксел да търси общо решение, към този момент са контрактувани различни доставки. Той бе безапелационен и че се търси общоевропейско решение с общи доставки.

" Ние сме част от Европейски Съюз и ще се откри решение, а държавното управление е разгледало риска и е подсигурило време за прекосяване през други горива и различни източници, като единствената разлика ще е в цената. Правителството ще направи всичко допустимо да се компенсира тази цена, тя ще се контролира, когато се сключат договорите за импорт. Търси се общоевропейско решение, да има огромна поръчка и в един миг може да се окаже, че имаме по-ниски цени на горивата ", сподели вицепремиерът. Той добави, че в случай че има цена, която не е посилна за заплащане, страната ще се намеси посредством ограничения, както в рецесиите до момента. Сандов планува още, че никоя друга страна няма да разреши изнудване от Русия за газ и ще има и други страни със спрени доставки.

На въпроса чакат ли се предварителни избори и знаят ли, че Движение за права и свободи приготвят електората си: Денков сподели, че " работата на всички партии е постоянно да са подготвени за избори. Сандов обаче счита, че " това е провокация от страна на Движение за права и свободи, както се прави от ГЕРБ всяка седмица.

Засега няма такива индикации, следва се съдружното съглашение, няма въпрос до момента, който да е зародил и да не се взема решение съгласно предварителните линии, а външните фактори се вземат решение съгласно обстановката, изясни той. Борислав Сандов е безапелационен, че в Министерски съвет не се водят диалози за оставки и избори, а по какъв начин да се свърши работата по-ефективно.

Относно разногласието за военна помощ от Украйна, Николай Денков сподели, че въпросът " ще се реши от Народното събрание ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР