В столицата са заети 68% от интензивните легла за ковид

...
В столицата са заети 68% от интензивните легла за ковид
Коментари Харесай

В София има основание за по-строги мерки, смята проф. Кантарджиев

В столицата са заети 68% от интензивните кревати за коронавирус и при подобен случай се плануват нови ограничения, това изясни по Българска национална телевизия експертът проф. Тодор Кантарджиев. Той обаче предвижда, че стягане на ограниченията няма да има, тъй като настоящето управление на здравното министерство е доста диалогично. „ Мисля, че с бизнеса ще стигнат до обстановка, която да е удовлетворяваща ”, разяснява Кантарджиев.

Той разяснява, че за прекъсването на пандемията има ограничения, които е предложил от дълго време и които могат да се приложат в учебните заведения. Една от тях е потреблението на устройства за филтриране на въздуха в класните стаи, което ще е потребно освен против коронавирус, а и против други вируси.

Друго средство е перманентна стерилизация в бита и на работа със особено покритие. Кантарджиев за следващ път предложи на хората да носят маски и на не се задържат тук-там със скупчване на хора. „ Ако чакате за ваксина, внимавайте да не се болестите на опашката ”, сподели още експертът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР