В столицата на Ливан 6 часа въоръжен мъж държа 6

...
В столицата на Ливан 6 часа въоръжен мъж държа 6
Коментари Харесай

В Ливан мъж държа с часове шестима заложници в банка в опит да изтегли от спестяванията си

В столицата на Ливан 6 часа въоръжен мъж държа 6 -ма души за заложници в банка. Нападателят заплашваше да се самозапали и да убие похитените, в случай че не му дават пари от неговата сметка. Заради икономическата рецесия в страната има строги ограничавания върху тегленията на непозната валута. Засега не е ясно дали настояванията на похитителя са изпълнени.

Да изтегли 5 500 $, с цел да покрие разноските по интервенцията на татко си - това изискал нападателят. На сметката си той има 200 000 $, настояват негови родственици, само че не може да ги вземе, тъй като спестяванията в непозната валута в Ливан са замразени.

Очевидци описаха, че при нахлуването в банката мъжът създал три предупредителни изстрела. Освен пушка, държал и туба с бензин и заплашил, че всички в постройката ще загинат. В региона на банковия клон дойдоха близки на заложниците. Дойдоха, обаче, и поддръжници на нападателя, които също упорстваха да получат достъп до спестяванията си.

Днешният случай не е казус. В началото на годината притежател на кафене съумя да изтегли 50 000 $ от банков клон в Източен Ливан, откакто взе за заложници банкови чиновници и в продължение на няколко часа заплашваше да ги убие.

Заради икономическата рецесия, в края на 2019 банките в страната започнаха да постановат ограничавания върху тегленията. Така огромна част от популацията се оказа със замразени спестявания. Ливан продължава да затъва стопански. Реформите на управляващите не дават резултат.

Заради несигурната финансова конюнктура задграничните компании отхвърлят да влагат в страната. Според статистиката към този момент две-трети от популацията живее в беднотия. За три години ливанската лира е поевтиняла с над 90 % по отношение на американския $.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР