В столицата на Казахстан Астана днес и утре се провежда

...
В столицата на Казахстан Астана днес и утре се провежда
Коментари Харесай

В Астана се провежда деветият кръг от преговорите за Сирия под егидата на Русия, Иран и Турция

В столицата на Казахстан Астана през днешния ден и на следващия ден се организира деветият кръг от договаряния за Сирия по егидата на Русия, Иран и Турция, съобщи ТАСС.

В договарянията сирийската страна е показана от непрекъснатия представител в Организация на обединените нации Башар Джаафари и от представители на въоръжената съпротива. В качество на наблюдаващ ще взе участие и специфичният емисар на Организация на обединените нации за Сирия Стафан де Мистура и делегация на Йордания. Представители на Съединени американски щати няма да има.

Тема на полемиките в Астана е обстановката в четирите зони за деескалация в Сирия (в Източна Гута, в региона северно от Хомс, в Идлиб и в Южна Сирия). Обсъждат се и вероятностите за политическо споразумяване на сирийската рецесия, в частност обновяване на междусирийските договаряния в Женева.

Днес договарящите имат експертни съвещания, а за на следващия ден е запланувано пленарно съвещание. В коридорите на срещата ще има второ съвещание на работната група по освобождение на арестувани и заложници в Сирия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР