В столицата на Индия отново беше наредено да се затворят

...
В столицата на Индия отново беше наредено да се затворят
Коментари Харесай

Мръсният въздух отново затвори училищата в Ню Делхи

В столицата на Индия още веднъж беше подредено да се затворят учебните заведения поради рискови равнища на смог, защото най-висшият съд на страната изиска от длъжностните лица да подхващат ограничения за справяне с токсичната мъгла, заяви Франс прес.

Ню Делхи, един от най-замърсените градове в света, в който живеят към 20 млн. души, всяка зима е затрупан с дебела пелена от смог.

Градската администрация затвори учебните заведения през ноември, само че в понеделник разреши да се възобновят занятията, откакто съобщи, че качеството на въздуха се е подобрило.

В четвъртък те трансформираха курса си, откакто Върховният съд даде на управляващите 24 часа, с цел да понижат равнищата на смога.

" Малките деца би трябвало да отидат в клас в утринна мъгла. Няма никакво почитание ", съобщи ръководителят на Върховния съд Н. В. Рамана по време на съвещанието.

Върховният съд изиска от държавното управление да ограничи излъчванията от транспортни средства и промишленото замърсяване, които са главните причинители на казуса със смога в града.

Нивата на PM2,5 - най-вредните частици, причиняващи хронични белодробни и сърдечни болести - в Делхи са към 215 микрограма на пространствен метър, сочат данни на компанията за мониторинг IQAir.

Тази стойност е повече от 14 пъти по-висока от оптималната дневна норма, предложена от Световната здравна организация.

Миналия месец Делхи спря множеството строителни работи и помоли държавните чиновници да работят от у дома, защото качеството на въздуха в града се утежни.

В обява в Lancet от предходната година се показва, че през 2019 година в Делхи са умряли съвсем 17 500 души поради замърсяването на въздуха.

А отчет на IQAir от предходната година откри, че 22 от 30-те най-замърсени градове в света се намират в Индия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР