В столичното метро вече има поставени дефибрилатори, които могат да

...
В столичното метро вече има поставени дефибрилатори, които могат да
Коментари Харесай

Поставиха дефибрилаторите за първа помощ в метрото

В столичното метро към този момент има сложени дефибрилатори, които могат да спасят човешки живот при положение на сърдечен арест. Поставени са общо 4 дефибрилатора на четири от най-натоварените метростанции, съобщи БГНЕС.

„ Целта на този пилотен план е да бъде систематично подготвено популацията в предоставяне на първа помощ, до момента в който пристигна екип на Спешна помощ. Това е европейска процедура, която е залегнала в документите на всички членки на Европейски Съюз. Ние би трябвало да реализираме тези стандарти “, сподели кардиологът професор Иво Петров.

Дефибрилаторите могат да се употребяват от елементарни жители, те имат директива и са изцяло безвредни, т.е. с тях може единствено да се помогне, само че не и да се навреди.

„ Метрото в международен мащаб е един от първите обекти за слагане на автоматизирани дефибрилатори. Това е стъпка в вярната посока. Имаме поддръжка от голям брой професионални сдружения. Това са автоматизирани дефибрилатори. Дори хора, които не са експерти могат да работят с тях. Случайни очевидци могат да спасят човешки живот с тези машини. Те не могат да увредят човек, без значение дали някой желае да навреди на някого с това устройство. Неговият цифров разум не разрешава на да се провокира електрически разряд, в случай че не е належащо “, сподели той.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР