В столичното 132 СУ Ваня Войнова“ се проведе дискусия по

...
В столичното 132 СУ Ваня Войнова“ се проведе дискусия по
Коментари Харесай

Зам.-министър Недялков към ученици: Бъдете най-вече отговорни на пътя

В столичното 132 СУ „ Ваня Войнова “ се организира полемика по пътна сигурност, в която присъединяване взе заместник-министърът на превоза и известията Димитър Недялков . Той срещна присъстващите възпитаници с главните условия, свързани с образованието на претендентите за водачи , като обърна особено внимание на наложителните детайли в образованието по процедура.

„ Бъдете уверени, спокойни и най-много виновни на пътя. От държанието на всички зависи опазването живота и здравето на всички участници в пътното придвижване. Това е значимо, тъй като човешкият живот няма цена “ , акцентира заместник-министър Димитър Недялков.

Обучението е от основна значимост за построяването на верните привички и държание на пътя, тъй че новите водачи излизайки на пътя, като пълноправни участници в придвижването, да съблюдават разпоредбите и да не провокират рискови обстановки, безапелационен е той.

По време на полемиката бе подчертано и на ръководството на МПС след използването на алкохол и упойващи субстанции . С потреблението на специфични очила учениците имаха опция да се срещнат с отрицателния резултат от тяхната приложимост.

„ Кампанията започва предходната година от 78 СУ „ Христо Смирненски “ в Банкя, в памет на Стефан Стефанов, който почина в безразсъден пътен случай. До момента сме провели полемики в 5 учебни заведения, като планираме акцията да се разрасне в още образователни заведения “ , съобщи уредникът на самодейността Красимира Манолова , ръководител на Фондация Стефан Стефанов – Постановление на Министерски съвет – Всички дружно за едно.

Участие в събитието взеха възпитаници от 11 и 12 клас , представители на общинската власт, неправителствени организации и управлението на учебното заведение.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР