В Столичния общински съвет се оформя коалиция ГЕРБ – Демократична

...
В Столичния общински съвет се оформя коалиция ГЕРБ – Демократична
Коментари Харесай

Контрера: В СОС очевидно имаме ново мнозинство между ГЕРБ и Демократична България

В Столичния общински съвет се оформя коалиция ГЕРБ – Демократична България. Ще забележим дали тази прегръдка е краткотраен флирт поради войната в Украйна или ще се трансформира в трайно болшинство, разяснява ръководителят на „ Патриоти за София “.
Повод за този коментар е вчерашното съвещание на СОС, на което общинските съветници в София се разделиха по тематиката с преименуването на алея с името „ Героите на Украйна “. Така при гласуването предлагането мина с обединените гласове на ГЕРБ и " Демократична България ", оповестяват от пресцентъра на Вътрешна македонска революционна организация.

По време на полемиката Карлос Контрера съобщи, че няма да поддържат именуването, тъй като наподобява лицемерно, подправен жест на съпричастност, който нищо не носи, дори е афектиран, тъй като ГЕРБ и Демократична България оферират да се именува един плочник, някаква алея. Според него, в случай че това болшинство беше толкоз самоуверено, можеше да предложи не „ Героите на Украйна “, а примерно „ Полк Азов “ или напряко „ Степан Бандера “ (украински националист). Карлос Контрера уточни, че държанието на подкрепящите е лицемерно, тъй като до през вчерашния ден заедно с Българска социалистическа партия са плюли в зала по национализма, в това число против български националисти, само че в този момент към този момент украинските националисти са герои. Той им подсети, че единствено преди два месеца, дружно с Митрофанова в един глас, са се изказвали против национализма по принцип.

„ Патриоти за София “ внесоха и оферти в духа на напъните на ГЕРБ и " Демократична България " за именуване и предложиха в зала ул. „ Козяк “ да се преименува на „ Хирошима и Нагасаки “, ул. „ Московска “ на ул. „ Дрезден “, плочника пред японското посолство да се именува „ Пърл Харбър “, улица „ Балчик “ да се преименува на „ Адмирал Колчак “, а зелената повърхност пред ул. „ Козяк “ 16 (сградата на американското посолство) да се именува „ Димитър Списаревски “. Мнозинството от ГЕРБ и Демократична България обаче с процедурни хватки отхвърли да гласоподава предложенията.

След съвещанието стана ясно, че през идната седмица ще има съвещания с общинските съветници и регионалния комитет на Вътрешна македонска революционна организация в София по какъв начин и по какъв метод да продължи работата в Столичния общински съвет.

„ Очевидно е, че имаме ново болшинство сред ГЕРБ и " Демократична България ", ще му дадем късмет да поработи. Очевидно към този момент ГЕРБ не са „ мутри “ и „ некадърници “ за Демократична България и всичко, което приказваха толкоз години за Фандъкова и ръководството ѝ не е правилно. Ще забележим дали тази прегръдка е краткотраен флирт или ще се продължи по-дълго. Май се оказва, че Борисов към този момент не е толкоз неприятен за Христо Иванов и Атанас Атанасов и може да се пробват отново, както с Реформаторския блок, когато му бяха съдружни сътрудници “, разяснява след съвещанието Карлос Контрера.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР