В Столичния общински съвет се оформя коалиция ГЕРБ – Демократична

...
В Столичния общински съвет се оформя коалиция ГЕРБ – Демократична
Коментари Харесай

Контрера: В Столичния общински съвет се оформя коалиция ГЕРБ – Демократична България

В Столичния общински съвет се оформя коалиция ГЕРБ – Демократична България.  

Ще забележим дали тази прегръдка е краткотраен флирт поради войната в Украйна или ще се трансформира в трайно болшинство, разяснява още ръководителят на „ Патриоти за София “

Повод за този коментар е вчерашното съвещание на СОС, на което общинските съветници в София се разделиха по тематиката с преименуването на алея с името „ Героите на Украйна “. Така при гласуването предлагането мина с обединените гласове на ГЕРБ и Демократична България.

По време на полемиката Карлос Контрера от съобщи, че няма да поддържат именуването, тъй като наподобява лицемерно, подправен жест на съпричастност, който нищо не носи, дори е афектиран, тъй като ГЕРБ и Демократична България оферират да се именува един плочник, някаква алея. Според него, в случай че това болшинство беше толкоз самоуверено, можеше да предложи не „ Героите на Украйна “, а примерно „ Полк Азов “ или напряко „ Степан Бандера “ (украински националист). Карлос Контрера уточни, че държанието на подкрепящите е лицемерно, тъй като до през вчерашния ден заедно с Българска социалистическа партия са плюли в зала по национализма, в това число против български националисти, само че в този момент към този момент украинските националисти са герои. Той им подсети, че единствено преди два месеца, дружно с Митрофанова в един глас, са се изказвали против национализма по принцип.

„ Патриоти за София “ внесоха и оферти в духа на напъните на ГЕРБ и Демократична България за именуване и предложиха в зала ул. „ Козяк “ да се преименува на „ Хирошима и Нагасаки “, ул. „ Московска “ на ул. „ Дрезден “, плочника пред японското посолство да се именува „ Пърл Харбър “, улица „ Балчик “ да се преименува на „ Адмирал Колчак “, а зелената повърхност пред ул. „ Козяк “ 16 (сградата на американското посолство) да се именува „ Димитър Списаревски “. Мнозинството от ГЕРБ и Демократична България обаче с процедурни хватки отхвърли да гласоподава предложенията.

След съвещанието стана ясно, че през идната седмица ще има съвещания с общинските съветници и регионалния комитет на в София по какъв начин и по какъв метод да продължи работата в Столичния общински съвет.

„ Очевидно е, че имаме ново болшинство сред ГЕРБ и Демократична България, ще му дадем късмет да поработи. Очевидно към този момент ГЕРБ не са „ мутри “ и „ некадърници “ за Демократична България и всичко, което приказваха толкоз години за Фандъкова и ръководството ѝ не е правилно. Ще забележим дали тази прегръдка е краткотраен флирт или ще се продължи по-дълго. Май се оказва, че Борисов към този момент не е толкоз неприятен за Христо Иванов и Атанас Атанасов и може да се пробват отново, както с Реформаторския блок, когато му бяха съдружни сътрудници “, разяснява след съвещанието Карлос Контрера.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР