В Столичната здравна инспекция ще се проведе безплатна имунизация срещу

...
В Столичната здравна инспекция ще се проведе безплатна имунизация срещу
Коментари Харесай

В Столичната здравна инспекция имунизират деца срещу морбили, паротит и рубеола

В Столичната здравна ревизия ще се организира безвъзмездна имунизация против морбили, паротит и рубеола за деца без първи или втори банкет на такава ваксина. Това е част от ограниченията на здравните управляващи по отношение на оповестената зараза от морбили в Румъния и повишаването на случаите на вирусното заболяване в европейските страни.

У нас към момента няма регистриран случай на морбили или по този начин наречената дребна шарка, както от началото на годината, по този начин и през 2023-та. Въпреки това в разнообразни региони на страната започнаха изключителни имунизации за деца, които не са били имунизирани. 

Според календара първата ваксина се слага, когато бебето е на 13 месеца, а реимунизацията се прави при навършване на 12 години. Последната записана зараза от морбили у нас е през 2009-2011 година, като е засегнала над 20 хиляди души. 

Починали са 20 деца, демонстрират данни на здравното министерство. Днешната имунизация ще се организира в столичната районна ревизия. Другите вероятни дати за слагане на ваксина са 19 и 26 януари.

В акцията се включват и персонални лекари, които ще работят с живеещите в кварталите " Христо Ботев ", " Филиповци " и " Орландовци ". 


Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР