В столетницата все по-упорито се надигат гласове от БСП официално

...
В столетницата все по-упорито се надигат гласове от БСП официално
Коментари Харесай

В БСП се надигат гласове за отлагане на вота

В столетницата все по-упорито се надигат гласове от Българска социалистическа партия публично да изискат отсрочване на изборите. Това разкриха пред Lupa.bg партийни членове. Причината за фрапантната мярка бил следващият локдаун, който държавното управление преди малко вкара.

От опозицията имали съществени опасения, че след третото затваряне на страната хората ще са още по-наплашени и няма да излязат да гласоподават – затова и изборната интензивност се чака да е рекордно ниска.

„ Като се вземе поради и какви резултати се задават за Българска социалистическа партия, основанието да желаеме отсрочване на изборите става още по-голямо...”, искрено разяснява изтъкнат социалист.

Иначе още преди няколко дни аленият Васил Василев изговори тезата за отсрочване на вота. Според него цялостната обсада на публичния живот е обмислен ход точно за отсрочване на изборите.

„ Възможно е настояването за отсрочване ще пристигна от опозицията. Тя ще се стимулира с невъзможността да организира естествена предизборна пропаганда в ненормални условия”, написа във Facebook Васил Василев.

Той е уверен, че ръководещите ще се съгласят с удоволствие, тъй като знаят, че ще завоюват изборите. Отлагането обаче щяло да се употребява от властта в главната ѝ борба - против президента Румен Радев.

Васил Василев чертае и следните сюжети за развиването на събитията:

„ Ако Радев одобри отлагането, ще вдигнат писък до небесата, че е сбъркал с насрочването на вота за 4 април. Ще пресмятат какъв брой пари и социална сила са изгубени от това решение и ще желаят да му се търси отговорност.

Ако не го одобри и удостовери 4 април, ще провокират напрежение сред него и опозицията, за която отлагането ще е глътка въздух в задушаващата я конюнктура. Ще гледат по този начин да разколебават и един по един хипотетичните му политически съидейници.

И изключително значимо - в случай че Радев не отсрочи изборите, ще му хвърлят отговорността за упования рекордно висок % негласуващи. Ако на изборите отидат единствено 30 - 40 на 100 от гласоподавателите, резултатите де факто могат да не бъдат признати.

Опозицията и всички, които търсят смяната, ще имат съображение да оспорват легитимността на парламентарното болшинство, което ГЕРБ сглоби. Ако обаче ниската изборна интензивност бъде вменена като виновност на Радев, ръководещите ще гледат да се измъкнат сухи от водата”.

При всички случаи обаче изходът от рецесията, в която към този момент надълбоко сме нагазили, няма да пристигна от идните парламентарни избори.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР