В статията се казва, че системата PlanetRisk проследява мобилните телефони

...
В статията се казва, че системата PlanetRisk проследява мобилните телефони
Коментари Харесай

Кралят е осветен от свитата си: ЦРУ следи Путин чрез програмата „...

В публикацията се споделя, че системата PlanetRisk наблюдава мобилните телефони и компютри на водачи, чиновници по сигурността, асистенти и други членове на „ поддържащия личен състав “ от кръга на съветския президент Владимир Путин.

 

Самият Путин съобщи през 2021 година, че няма и не употребява мобилен телефон.

 

Неговият прессекретар Дмитрий Песков изрази удивление, тъй като не знаел нищо за способите разказани от американското издание Wired.

Той съобщи, че съветските разследващи служби вършат всичко належащо, с цел да обезпечат сигурността на президента, и също по този начин прикани „ да се знае, че всеки смарт телефон с каквато и да е операционна система е безусловно транспарантен за наблюдаване, следене и по този начин нататък “, цитират Песков от ТАСС. Американците обаче са получавали значимите данни от телефони „ в близо до действително време “, от време на време с разлика от 15–30 минути.

 

Американската компания PlanetRisk, която е тясно обвързвана с американските разследващи структури, е създала стратегия, която разрешава да се наблюдава местоположението на хора, в това число международни водачи, употребявайки данни от техните мобилни телефони, или телефоните на техните сътрудници.

Журналистът Байрън Тау даже написа книга „ Средства за надзор “, която беше оповестена на 27 февруари 2024 година Работата по услугата стартира, откакто ИТ експертът Майк Йегли се причислява към PlanetRisk през 2016 година

Той изнесе няколко презентации, в това число пред офицери от разузнаването, където приказва за това какви данни за притежателите на смарт телефони се събират от стратегии, конфигурирани в тях, в това число приложения за запознанства, и до какво могат да получат достъп неоторизирани лица. Това може да стане даже посредством на пръв взор почтена реклама.Програмата за следене е наречена Locomotive (съчетание от думите „ локация “ и „ претекст “). Наименованието било измислено от 10-годишната щерка на Йегли.

 

Създаването на програмата коствало 600 хиляди $, а те били обезпечени от Пентагона.Според Wired в началото Locomotive е бил употребен за наблюдаване на обстановката в Сирия, в това число се проследявали бойците на Ислямска страна и техните опити да вербуват нови членове.

 

С течение на времето създаването е усъвършенствана и към този момент разрешава да се следи придвижванията на държавни водачи и хората от тяхното обграждане.

Впоследствие Йегли напусна PlanetRisk. Той обаче продължава да работи по усъвършенстването на „ Локомотив “, за се употребява от Съвместното командване за специфични интервенции на Съединени американски щати, елитно звено от специфични сили, което се бори с интернационалния тероризъм.

 

Неговите чиновници преди време унищожиха създателя на Ал Кайда Осама бин Ладен.„ Локомотив “ към този момент се назовава и VISR (виртуално разузнаване, наблюдаване, следене).

 

Програмата се употребява интензивно от американското разузнаване. Разузнавателните служби в други страни също имат достъп до тези данни посредством сходни стратегии, да вземем за пример от израелските компании Insanet, Patternz и Rayzone. Съществуват подозрения, че израелската супер секретна работа известна като Поделение 82 00, също следи какво се случва в Кремъл. Това става доста евентуално откакто властта в Москва намерено поддържа терористичната организация Хамас, която атакува вероломно Израел.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР