В статия от 3 ноември в американското списание Форчън се

...
В статия от 3 ноември в американското списание Форчън се
Коментари Харесай

„Форчън“: Златната епоха на средната класа вече е към края си

В публикация от 3 ноември в американското списание " Форчън " се показва, че към този момент е пристигнал краят на положителните времена за междинната класа в Съединени американски щати. В нея се споделя, че съгласно разбора на икономистите от март доникъде на октомври тази година благосъстоянието на междинната класа, която заема 40% от американското население, е намаляло със 7%. Това е най-големият спад след световната финансова рецесия през 2008 година, съгласно публикацията, представена от .

Като причина в нея се показва нестабилната икономическа обстановка. Лихвените проценти се повишават, на пазара има закъснение, появяват се клюки за икономическа криза, инфлацията е висока от десетилетия, а парите в банките се обезценяват, се споделя още в публикацията. В днешно време все по-малко американци съумяват да балансират сред разноските и приходите.

Анализ на изследователския център " Пю " демонстрира, че през 1971 година 61% от възрастните американци са били в групата на междинната класа, до момента в който през 2021 година този % е понижен до 50.

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР