В стартира разследване във връзка с предоставеното португалско гражданство на

...
В стартира разследване във връзка с предоставеното португалско гражданство на
Коментари Харесай

Започна разследване за издадения португалски паспорт на Абрамович

В започва следствие по отношение на предоставеното португалско поданство на съветския олигарх и притежател на Челси Роман Абрамович. То ще бъде извършено от Португалският Институт по вписванията и нотариата (IRN), който дава услуги по придобиване на поданство и издаване на паспорти. Проверката е била провокирана от рецензиите от страна на деятели, специалисти и политици, настояващи да се преразгледа Законът за завръщането, защото, съгласно тях, той се употребява от олигарси от трети страни, искащи да останат в.

Според „ ”, Роман Абрамович, заема 12-о място в листата на най-богатите съветски предприемачи, като положението му се прави оценка на 14,5 милиарда $. Както означи по-рано представителят на ръководещата активите на милиардера компания „ Millhouse ”, Абрамович е станал жител на при започване на 2022 година, с помощта на португалския за завръщането, който разрешава на потомци на сефарадските евреи и евреите конверсо (приели принудително християнството) да получат португалско поданство.

Portugal is investigating a “possible irregularity ” after granting citizenship last year to Roman Abramovich, a Russian-born billionaire who owns Chelsea Football Club
— Forbes (@Forbes)
Португалският ежедневник " Público " заяви, че в електронната енциклопедия Уикипедия сефарадският генезис на Абрамович е бил нанесен напълно неотдавна, освен това от член на еврейската общественост в град. Освен това от вестника настояват, че Абрамович е дал пари на същата общественост за открития неотдавна музей на Холокоста. Неговият шеф е член на комисията, която обработва молбите за доказване на сефарадския генезис, написа още изданието.

В свое документално мнение еврейската общественост окачествява тези рецензии като антисемитско подстрекаване. Това показвал и фактът, че вестникът е разгласил публикацията си в събота, когато евреите честват Шабат - с цел да не могат да реагират незабавно. От еврейската общественост отхвърлят обвиняванията за раздавани подкупи и твърдят, че Абрамович е платил само 250 евро такса за култивиране на документите. В декларацията се напомня благотворителната активност на Абрамович и се твърди, че в този момент той е незаслужено сатанизиран.
 Роман Абрамович спря дело за клюка против публицист и издателство Роман Абрамович спря дело за клюка против публицист и издателство
Португалският паспорт е третият за Абрамович - той има също съветско и израелско поданство. А с новия си европейски паспорт в този момент може да пътува на всички места, където паспортът на съветски олигарх не отваря порти.
 Тухел има пояснение за разликата сред Челси и Манчестър Сити Тухел има пояснение за разликата сред Челси и Манчестър Сити 14 яну | 14:38  Челси откри вид за лявата зона Челси откри вид за лявата зона 14 яну | 13:00  Рюдигер държи да остане в Челси Рюдигер държи да остане в Челси 14 яну | 05:08 Още от Футбол свят  Байерн притегли гений от Южна Корея Байерн притегли гений от Южна Корея 15 яну | 05:14 1382 0  ЦСКА (М) контракти първенец на Франция ЦСКА (М) контракти първенец на Франция 15 яну | 03:38 1962 0  Появи се нов претендент за селекционер на Полша Появи се нов претендент за селекционер на Полша 15 яну | 03:34 1542 0  Зоря върна Данченко в Украйна Зоря върна Данченко в Украйна 15 яну | 03:30 1123 0  Почетино: Меси се усеща все по-добре Почетино: Меси се усеща все по-добре 15 яну | 03:18 1541 1 Виж всички Водещи Новини  Отложиха финалното решение за ориста на Джокович Отложиха финалното решение за ориста на Джокович 15 яну | 02:27 6507 22  ЦСКА - София се мести на “Васил Левски ” следващата година ЦСКА - София се мести на “Васил Левски ” следващата година 15 яну | 07:33 1423 1  Жорди Кайседо със “Златна обувка ” в Еквадор Жорди Кайседо със “Златна обувка ” в Еквадор 15 яну | 06:07 2341 0  Цонев: Реших да приема друго предизвикателство, откакто разбрах, че съм в тежест на обичания си клуб Цонев: Реших да приема друго предизвикателство, откакто разбрах, че съм в тежест на обичания си клуб 14 яну | 21:08 26770 89  Официално: Левски се раздели с Борислав Цонев Официално: Левски се раздели с Борислав Цонев 14 яну | 16:10 32581 86 Класиране Програма

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР