В Стара Загора тази нощ беше минус 21 градуса, но

...
В Стара Загора тази нощ беше минус 21 градуса, но
Коментари Харесай

Климатолог: През март предстои динамично време, очаква ни рязко затопляне

В Стара Загора тази нощ беше минус 21 градуса, само че сме далеч от върховете. По Черноморието беше минус 7 и минус 8 градуса, а в този момент с това слънчево време, което ни чака през днешния ден, ще има голяма разлика сред нощните и дневните температури. Това съобщи синоптикът Анастасия Стойчева от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките..
 
Остава в действие заплахата от поледици, това внезапно стопляне, което чакаме, ще докара до дъжд, който с тези ниски температури в петък и събота, ще замръзне.
 
Опасният мраз, сковал Европа, още ще тормози жителите. За малко през март ще попаднем в югозападен транспорт и ще пристигна по-топъл въздух. Температурите може от минус 15 да се покачат до 5 градуса. На 3 март още веднъж ще проникне по-студен въздух, евентуално с превалявания от сняг, предупреди Анастасия Стойчева.
 
Доста динамично ще е времето. Температурите през март ще се покачат, междинните ще са 7-8 градуса, ще е облачно и ще превалява, само че те ще съумеят да надвишават 10 градуса. Изглежда, че метеорологичната пролет ще пристигна във втората половина на март. Най-високите температури се чака да са 19 до 24 градуса, сподели климатологът за времето, което ни чака през март.
 
Тя съобщи още, че през първата половина на идната седмица дебелата снежна завивка ще стартира да се топи.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР