В становище ще до медиите ВМРО - Стара Загора се

...
В становище ще до медиите ВМРО - Стара Загора се
Коментари Харесай

Нито едно училище в Стара Загора не е поискало да участва в проект на Фондация ,,Джендър образование, изследвания и технологии''



В мнение ще до медиите Вътрешна македонска революционна организация - Стара Загора се разгласи срещу фондация, която в партньорство с Министерството на образованието, осъществя за четвърта поредна година план: " Училище без принуждение и стандарти, избрани от пола ". От Организацията показват терзанието си, че под благовидна форма " против насилието " се прави опит да се прокарват тези в прорез с традициите ни и самата природа и упорстват въпросът да бъде подложен на национално равнище, тъй като Фондацията " Джендър обучение, проучвания и технологии " работи по плана в учебни заведения в цялата страна. 
От общината обясниха, че нямат нищо общо с плана, а шефът на Регионалния инспекторат по образованието Татяна Димитрова изясни на кореспондента на БНР в областния град, че министерството имам ангажимент единствено да осведоми учебните заведения за въпросния план, който се осъществя четвърта година:

Този конкурс цели да се развиват едни учебни политики за противопоставяне на насилието и да се построява толерантна подкрепяща среда. Училищата вземат участие, единствено в случай че са декларирали предпочитание за това. Анкетите не се попълнят от децата и учениците, а се попълнят от шефовете и другите. Целта е да се показват едни положителни практики за предварителна защита на издевателството и насилието сред децата, за построяването на безвредна учебна среда без експанзия. Към този миг, нямаме на учебни заведения, които са декларирали предпочитание. Не мога да кажа какъв брой са взели участие в минали години.

На формалната страница на фондацията е оповестена и анкетната карта, която би трябвало да попълнят шефовете и учителите, в случай че реша да вземат участие в състезанието. Въпросите в нея са в две категории: " Равнопоставеност на ученици, учители и родители в просветителния развой и извънкласните действия " и " Липса на принуждение " с въпроси по основните тематики. 

Може ли една спогодба да промени манталитета на един мъж, който е привикнал да бие жена си? Ако действието обаче бъде криминализирано, той, в случай че не е мъртво пийнал, ще намерения преди да вдигне ръка против брачната половинка или детето си, разяснява Венелина Попова.  
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР