В стабилно състояние са седемте ранени при катастрофата с румънски

...
В стабилно състояние са седемте ранени при катастрофата с румънски
Коментари Харесай

Румънски лекари пристигат с хеликоптери у нас заради пострадалите в катастрофата между Велико Търново и Русе

В устойчиво положение са седемте ранени при злополуката с румънски рейс по пътя Велико Търново- Русе тази нощ, които са настанени във Великотърновската болница. Продължават дейностите за тяхното стабилизиране, сподели изпълнителният шеф на лечебното заведение доктор Красимир Попов пред Българска телеграфна агенция.

След злополуката в болничното заведение от екипите на " Спешна помощ " са били откарани 9 души . Единият от потърпевшите с тежка черепно-мозъчна контузия е умрял в Отделението по реанимация. Друг от потърпевшите е освободен за домашно лекуване .

В момента в болничното заведение са настанени седем души – трима от тях турски жители, четирима – румънски . Продължават хирургичните и ортопедични интервенции за тяхното избавяне.

На място е дошъл консулът на Румъния в България, който е благодарил на лекарските екипи за бързата реакция. По-късно през днешния ден и екип от румънски лекари ще дойде с хеликоптер за консилиум с българските си сътрудници, оповестиха от болничното заведение.

По-късно стана ясно, че изпратените хеликоптери са пет и те към този момент са кацнали на летището в Горна Оряховица. 

Както Българска телеграфна агенция заяви, нощес към 02:00 ч. рейс с румънска регистрация, ръководен от турски лидер, е аварирал в сектора сред селата Куцина и Поликраище. Ударил се е в спрял край пътя лек автомобил. Пътуващите не са били в колата и от там потърпевши няма.

В рейса са пътували общо 25 индивида. Общо четири са жертвите. По случая е формирано досъдебно произвеждане. Разследването на тежкия пътен случай на пътя Велико Търново - Русе е поето от следователи от Националната следствена работа, назначени са експертизи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР