В сряда затворническата служба на Русия съобщи, че е уволнила

...
В сряда затворническата служба на Русия съобщи, че е уволнила
Коментари Харесай

Уволниха 18 служители на руски затвори заради скандални видеозаписи

В сряда затворническата работа на Русия заяви, че е уволнила 18 чиновници, откакто осведомител популяризира видеозаписи с изнасилвания и изтезания в пандизите на страната, заяви Агенция Франс Прес.

Миналия месец неправителствената организация разгласява фрагменти на принуждение в затвор в град Саратов. Видеозаписите бяха публикувани от някогашния пандизчия Сергей Савелиев - жител на Беларус, който по-късно избяга от Русия и изиска леговище във Франция.

Russian Rights Group Issues More Videos Of Alleged Rape In Prison
— Guérard Jean-Charles (@GuerardJean)

Савелиев е излежавал присъда от 7,5 години за трафик на опиати. Сега той се търси в Русия за " противозаконен достъп до компютърна информация ".

В сряда ръководителят на затворническата работа в Саратовска област Антон Йефаркин съобщи, че 18 чиновници са уволнени, а на 11 са наложени " най-строги " дисциплинарни ограничения.

По думите му по отношение на видеоклиповете са формирани пет наказателни каузи.

" Правим всичко допустимо, с цел да изясним нещата и да създадем съответните заключения ", съобщи Ефаркин пред районната държавна телевизия.

New footage documents campaign of rape inside Russian jails
— LucidXtreme (@LucidXtreme)

" Сигурен съм, че в бъдеще това няма да се повтори ", сподели той.

По-рано Кремъл прикани казусът да бъде разследван.

В края на предишния месец Москва разгласи за търсене Савелиев.
 Затворите в Русия - към момента място на неописуеми унижения (ВИДЕО) Затворите в Русия - към момента място на неописуеми унижения (ВИДЕО)
Десетминутно видео с брутални фрагменти на принуждение в съветски затвор повдигна доста въпроси по отношение на това, което се случва в тази система в Рус...

По време на престоя си в пандиза той е работил като чиновник по поддръжката на осведомителните технологии, като е получил достъп до вътрешния сървър на пандиза и до тези на други затвори, където е разкрил няколко видеоклипа.

18 Russian prison officers fired over chilling clips of torture behind bars — RT RussiaFormer Soviet Union
— thomprentice (@thomprentice)

Той ги записва на USB памет, която скрива малко преди излизането си от пандиза.

След като неправителствената организация Gulagu.net разгласява видеозаписите с насилието, началникът на пандиза, където се държат пандизчии, нуждаещи се от здравна помощ за туберкулоза, е уволнен, дружно с трима районни чиновници на пандиза.

Според наблюдаващи голямата затворническа система на Русия от дълго време е сцена на изтезания и полово принуждение над пандизчии, само че видеоклиповете хвърлят нова светлина върху злоупотребите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР