В сряда времето ще е предимно слънчево. Преди обяд над

...
В сряда времето ще е предимно слънчево. Преди обяд над
Коментари Харесай

Времето в сряда: Слънце и кратко заоблачаване на места

В сряда времето ще е най-вече слънчево. Преди обяд над Северна България ще има краткотрайни нараствания на ниската облачност, а след пладне, основно над планинските региони ще се развие и купеста. Само на обособени места ще превали временен дъжд. Ще духа слаб вятър най-вече от север-североизток.
Максималните температури ще са сред 24° и 29°, в София към 24°. Атмосферното налягане ще е малко по-високо от междинното за месеца.
Над Черноморието ще е най-вече слънчево. По-значителна облачност ще има в утринните часове, на обособени места с валежи. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-североизток. Максимални температури 22-25°. Температурата на морската вода е 21-23°. Вълнението на морето ще 2-3 бала.
Над планините ще доминира слънчево време. След обяд ще се развива купеста облачност, основно над Рило-Родопската област и купесто-дъждовна и тук-там там ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици. Дневните температури едва ще се намалят и оптималната на 1200 метра ще е към 18°, на 2000 метра - към 10°.
В четвъртък и петък времето ще е най-вече слънчево, с преобладаващи оптимални температури сред 25° и 30°. По-значителни нараствания на купестата облачност ще има в следобедните часове. В четвъртък на обособени места, с по-голяма възможност в планинските региони, ще превали временен дъжд.
В петък по идващ от запад леден атмосферен фронт, въздушната маса ще се лабилизира и тук-там в западната половина от страната след обяд и през нощта против събота ще превали и прегърми, вероятни са местни интензивни феномени.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР