В сряда вечерта Украйна атакува Кремъл с два дрона. Инцидентът

...
В сряда вечерта Украйна атакува Кремъл с два дрона. Инцидентът
Коментари Харесай

Как Русия ще отговори на атаката на Киев по Кремъл?

В сряда вечерта Украйна нападна Кремъл с два дрона. Инцидентът беше дипломиран като терористичен акт и нападение против президента на Русия. Какви са техническите характерности на офанзивата, каква е същинската ѝ цел и какви благоприятни условия има Русия, с цел да отговори на тази терористична офанзива?

В сряда стана известно, че през нощта " киевският режим е направил опит да нанесе удар с безпилотни летателни апарати по кремълската резиденция на президента на Руската федерация ". Това оповестиха от пресслужбата на президента.

„ В резултат на своевременни дейности на военните и специфичните служби с потребление на системи за радио-електронна битка, машините бяха изведени от строя. В резултат на рухването им и разпиляването на осколки на територията на Кремъл няма жертви и материални вреди “, се споделя в известието.

В същото време самото нахлуване беше оценено в Кремъл „ като плануван терористичен акт и нападение против президента, осъществено в навечерието на Деня на успеха, парада на 9 май, на който е планувано наличието и на задгранични посетители.. " Руската страна също си резервира правото да предприеме ответни ограничения, където и когато откри за добре.

По време на случая Владимир Путин не е бил в Кремъл, тогава той е работил в подмосковската резиденция Ново-Огарьово, разкри прессекретарят му Дмитрий Песков. Парадът на Червения площад на 9 май ще се състои, Путин ще взе участие в тържествата, добави Песков.

В обкръжението на Зеленски незабавно започнаха да отричатучастие в терористичната офанзива, като това беше направено в същия жанр, както предходните „ отричания “ при положение на терористични офанзиви. Както уточни прессекретарят на Зеленски Сергей Никифоров, „ това явно е ескалация на обстановката преди 9 май “. А служебният консултант Михаил Подоляк твърди, че „ Украйна не нападна обекти на територията на Русия “.

Технически аспекти

„ Все още не е допустимо да се дефинират характерностите на дрона от наличните видеозаписи, само че излиза наяве, че това е уред от авиационен вид с излетно тегло над 20-30 кг и обсег на крилата от три до пет метра “, сподели Алексей Рогозин, началник на Центъра за развиване на транспортните технологии.

„ Все още не е известно дали дронът е изстрелян от територията на Украйна или да вземем за пример от Московска област. И двата разновидността са механически осъществими, само че се разграничават по обмисляне и цена “, сподели той.

Събеседникът допусна, че безпилотният аероплан е бил резистентен на електронни разстройства до избран миг. Това може да се реши по няколко метода. Например, той може да бъде оборудван със специфична противосмущаваща навигационна антена за военни цели, чиято цена стартира от 10 000 $ “, твърди специалистът.

„ По-малко евентуално е, само че също по този начин е допустимо дронът да е бил ръководен от разстояние няколко километра. В този случай навигацията и упътванията се обезпечават от оператора ръчно благодарение на видеопоток, получен от камерите на дрона “, добави източникът.

„ Трябва да разберете, че сходни блуждаещи муниции от авиационен вид са нов вид опасност, методите за противопоставяне на която едвам в този момент се създават. Руските инженери работят върху това, само че ще отнеме още няколко месеца, преди да научим по какъв начин да им противодействаме дейно “, счита Рогозин.

„ Съдейки по оповестените фрагменти, това в действителност не е квадрокоптер, а уред от самолетен вид. Възможностите на такива апарати, както неведнъж сме виждали, изцяло разрешават да доближат Московска област, в случай че бъдат изстреляни от територията на Украйна, а от време на време даже да долетят по-далеч от Москва “, прибавя Денис Федутинов, основен редактор на списание „ Безпилотна авиация “..

„ В същото време не може да се изключи опцията устройството да бъде изстреляно от диверсионно-разузнавателна група непосредствено от територията на Русия. Това, да вземем за пример, може да стане в границите на Московска област, което доста ще усили възможностите му да доближи до центъра на столицата “, сподели той.

„ Съдейки по видеото, БПЛА е летял на ниска височина, с цел да се понижи опцията за разкриване и заличаване. Освен това на видеозаписа не се виждат следи от външен кинетичен удар върху самолета “, сподели специалистът.

Как да се отговор и ?

Междувременно в медиите и блогосферата стартира дейна полемика по тематиката какъв може да бъде отговорът на Русия на сходна терористична офанзива. Един от най-често срещаните разновидности е съразмерен удар по по този начин наречените центрове за взимане на решения в Киев, които се намират на улиците “Банкова ” (Президентството), “Грушевски ” (Радата и правителството), “Владимирска ” (СБУ), “Електротехническа ” (ГУР на Украйна), “Михайловска ” (МВнР) и “Повитрофлотска ” (Министерство на отбраната).

Други, в противен случай, оферират да се удари не толкоз по центровете на взимане, колкото по хората, които ги вземат. В същото време всички са единомислещи, че тази терористична офанзива има на първо място информативен, психически и алегоричен темперамент, подобаващ на пиар традициите както на самия Зеленски, по този начин и на неговите сътрудници в президентската канцелария от “Квартал 95 ”.

„ Случилото се е терористичен акт на държавно равнище, осъществено от представители на противозаконния режим, пристигнал на власт с прелом през 2014 година Следователно отношението към тях - уредниците на тази акция - би трябвало да е като към терористи ”, споделя Константин Долгов, член на Съвета на федерацията, някогашен заместник-представител на Русия в Организация на обединените нации.

Според него " Русия разполага с цялата нужна правна рамка " за отговор на терористичната офанзива и не са нужни спомагателни решения на законодателно равнище. „ Няма потребност от непотребни страсти. Властите, в това число висшият главнокомандващ, имат всички нужни пълномощия, тъй че сегашната обстановка занапред ще получава своето решение и продължение “, счита сенаторът. Долгов счита още, че в този момент е значимо „ да се сплотим към президента и да работим за победа “.

„ Терористичната офанзива е следващото доказателство, че ние безусловно вярно започнахме Специалната военна интервенция и я продължаваме. Защото опасността за нашата сигурност ще съществува тъкмо до момента в който съществува този незаконен режим в Киев “, споделя Долгов.

В същото време политическият анализатор Евгений Минченко счита, че след офанзивата против Кремъл „ Владимир Путин има цялостното право да откаже тези гаранции за сигурност на Владимир Зеленски, които той даде по-рано по време на диалог с израелския министър председател Нафтали Бенет “. Събеседникът също счита, че Москва не би трябвало в този момент да огласява разновидности за отговор на терористичната офанзива.

„ В противоположен случай тези разновидности могат да бъдат прегледани от нашия конкурент, което ще играе в негова изгода. Освен това не виждам незабавна нужда по някакъв метод да се трансформира нормативната база, ако се вземе решение за заличаване на избрани лица “, акцентира политологът.

„ Сама по себе си офанзивата в действителност не изисква някакъв специфична реакция. Няма потребност от възторг и яд. Нашата задача е да продължим и да приключим започнатото в Украйна. Единственото, което в този момент има смисъл, е да се засилят ограниченията за сигурност. Очевидно това беше офанзива, целяща психическо влияние - по този начин би трябвало да се преглежда ”, прибавя политологът, професор от ВШИ Марат Баширов.

На собствен ред военният сътрудник на “Комсомолская истина ” Александър Коц не вижда смисъл да „ удрят Банковата или друга значима тухлена постройка “. „ Не е належащо да се образуват наказателни каузи против тези, които протягат ръка на нашия президент, нашите публицисти, тези, които всекидневно убиват поданици на Донецк. Те би трябвало да бъдат унищожени. Да ударим не по центровете, а по вземащите решения. Методично, систематично и безмилостно. Врагът на наша територия прави това редовно “, сподели Коц в канала си в “Телеграм ”

Телевизионният публицист Андрей Медведев счита, че „ в случай че няма източници на опасност, няма да има и БПЛА над Москва “: „ Приемете обстоятелството, че светът не е съвършен, че доста сме се самозалъгвали, че не сме били положителни във всичко, само че се подобряваме в придвижване. Не толкоз бързо, колкото бихте желали. Носе опитваме. Е, врагът е остроумен и умел в пиара ”.

„ И по този начин, какво следва? Няма значение. Няма злополучие. Има неприятна обстановка. Но няма починали от нея. Сега би трябвало да се бием. Да вършим заключения от грешките си. Трябва да се работи, да се създават нови оръжия. Да унищожаваме врага. Тогава няма да има източници на опасност и няма да има БПЛА над Москва. И няма потребност да оплаквате и да мислите, че всичко е изгубено. А и в дните на победи, които ще бъдат сигурни, човек не би трябвало да се радва доста. Пътят до главната победа е дълъг. Пазете си нервите “, приключи той.

„ Каква да е реакцията на това ли? Първо, обилни триумфи на фронта. Второ, интензивното развиване на тези браншове на индустрията, които са в основата на нашата военна мощност. Трето, ефикасна дипломация в работата със страните от „ международното болшинство “, които не се интересуват изключително от цирка с БПЛА над Кремъл “, споделя киевският политолог Алексей Нечаев.

„ Няма да бъдем възпрепятствани от физическата изолираност на Западна Украйна от страните от НАТО – чисто за решение на основната военно-логистична задача на СВО и целеустремено „ влияние “ върху лица в редиците на съперника, които вземат решения. Всичко останало, в това число ударите по държавния квартал в Киев, не наподобяват като ефикасен метод за решение на проблемите. По-добре е да концентрираме сили и средства върху в действителност значими неща “, заключи Нечаев.

Превод: В. Сергеев

Подпишете се за референдума за " Мир и Суверенитет " на https://narodna.me/ /изчакайте няколко секунди, с цел да се отвори страницата/

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР