В сряда вечерта при Слави на дивана бе премиерът Борисов.

...
В сряда вечерта при Слави на дивана бе премиерът Борисов.
Коментари Харесай

Вече не е смешно: мрак обгръща орлите с умни калпаци

В сряда вечерта при Слави на дивана бе министър председателят Борисов. Жанрът на диалога бе мъчно определим, само че гостоприемството бе отвън подозрение. Ако някой е очаквал или се е надявал на нещо друго, значи не познава родната реалност. Слави Трифонов задаваше въпроси, изпратени от фенове. Борисов отговаряше. Въпрос - отговор, въпрос - отговор. И по този начин близо час.
Да подценяваш съперника е доста рисково, казвали античните китайски мъдреци. Надценяването приписвали на незнанието. Най-страшно е да нямаш действителна оценка за личните благоприятни условия.

Няма да има политически план на Слави. Забравете. И по-добре. Актьорите и Ку-Ку бенд си правят работата съвършено. Това е тяхната посока. Пренастройте тоналността на вярата.

Ще се забележим след рекламите… Видяхме се.

***

Легион пиари заграждат пътя на публицисти. Журналистите чакат президента Радев на тържеството послучай 130-годишнината на българската адвокатура. Искат нещичко да попитат държавен глава. Пиарите не дават. Като бронежилетка са, като кевларено одеало.

А то каква била работата. Кола на НСО същият ден била снимана от столичанин, да кара в насрещното. Катаджия спрял колата. Започнала дълга обяснителна процедура. Очевидецът твърди, че лимузината докарала брачната половинка на президента Десислава Радева в магазин за рокли. За следващ път я докарвали и всякога в насрещното платно.

Г-жа Радева във Фесбук обаче декларира, че не е карала автомобил на НСО и не е била в бронирана кола. Откъде се появи тематиката за волан и ризница?...

Дали ще има политически план откъм „ Дондуков “ 2? Може, само че дано първо се разбере кой забърка случката с автомобила на НСО и роклите. Ще чакаме.

***

Цвета Караянчева, ръководител на Народното събрание, поздравила юристите с видеозапис от Токио, столицата на Япония. „ Честит празник, орли на правораздаването! “ – споделя Цвета във видеото. Адвокатите се посмяли от сърце.

Чакайте Цвета на аерогарата с букети. Не съм споменавал „ оръжието на пролетариата “… Ако бяхме самураи… Но сме българи, юнаци.

***

" Интерес за мен съставляват и децата, те са нашето злато. " " Никога не съм била телевизионна водеща. Никога не съм членувала в политическа партия ". „ Дайте ми една-две седмици толеранс “. Думи на новия вице-премиер Мариана Николова пред медиите след встъпването й в служба. Оттам отпрашила да почерпи ловната дружинка, в която членува. Не сте ли разбрали? Николова е разпален ловджия, грижи се за глиганите и прочие горски жители. Да не й падне човек на мушката…

Тя и оня към този момент нямат никакво значение. Тъпомерът сме го счупили от дълго време.

Кресливи българи, с някакви сякаш положителни идеи…

***

„ Lasciate ogni speranza, voi ch`entrate “ - „ Надежда всяка тука оставете, вие, що пристъпвате тук “. Няма да ви споделям от кое място е този откъс. Може пък да сте внимавали в час, а може и брошура да четете. Какво ни е: красива страна, просперираща. Швейцария на Балканите. Но сме се затичали към мястото, на което Данте посвети гения си.

Най-добре да тропнем хорце, обути в потури и с калпаци на простите глави…

***

Калпаците ни са по-умни от главите. Прозрение на огромния Никола Русев. Написа ни индивидът „ Юнаци с умни калпаци “, само че кой да се замисли. Мисленето не е за нас.

- О, юнаци, вие ли сте, бре? Що се криете зад дуваро? Че поспрете се малко! Стига с толкова юнаклъци, че тя пристигна!

– Коя, ма?

– Ламята! Вам неистина, мене истина. Ей-сега пристигна. Копахме там на къра... И аз нали съм си работна...

– Кой? Ти ли, ма?!

– Е, па!... “

Тия юнаци до един стават за политици. И за вице-премиери. Даже станаха, мамка му.

***

Честита реалност, орли от… Орлов мост! И не чакайте на брега на реката да минат „ ония “ трупове. Няма да е скоро. Най-много да се хързулнете и да цопнете във водата. Не бойте се, ще го опишем като обичайно българско водно хоро, почтено за Гинес. Репортажи, камери, микрофони, мустаци, потури, мачовци... Хем националния дух ще се укрепи.

Иначе е мрак. Навсякъде. Вълци вият - високо напрежение. Но не, тъй като е краят на ноември. Не.

Огнян Стефанов
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР