В сряда вечер се изиграха и втората порция мачове от

...
В сряда вечер се изиграха и втората порция мачове от
Коментари Харесай

Байерн взе дербито с Юнайтед, Реал Мадрид потегли с труден успех в ШЛ

В сряда вечер се изиграха и втората порция мачове от откриващия кръг в груповата фаза на Шампионската лига, като някои любимци стигнаха мъчно до триумфа, до момента в който в други срещи станахме очевидци на изненади.

Безспорно дербито на кръга беше в група " А " на " Алианц Арена " в Мюнхен, където Байерн Мюнхен посрещна Манчестър Юнайтед в конфликт сред два отбора с общо 9 трофея от най-престижния европейски клубен шампионат. Очакванията за представление се оправдаха, само че по-добрата игра на, макар че не можеха да разчитат на своя ментор Томас Тухел край тъчлинията, защото той изтърпяваше наказване. В другия дуел от групата също имаше голово шоу, като. Сблъсъкът беше исторически и за българското съдийство, тъй като за първи път мач от Шампионската лига бе управителен от напълно родна бригада отпред с Георги Кабаков.

В група " С " 14-кратният първенец в конкуренцията. " Лос бланкос " преобладаваха тотално на своя " Сантяго Бернабеу ", само че дълго време стражът на гостите и гредите правеха по този начин, че резултатът да остава 0:0. Това най-сетне беше променено в добавеното време на срещата, когато удар на Федерико Валверде докара до безредие в наказателното поле, а на вярното място се оказа Джуд Белингам, с цел да донесе успеха на своя отбор. Другият любимец в групата Наполи също стигна до сложен триумф с 2:1 при визитата си на Брага. Джовани ди Лоренцо изведе италианския първенец напред, само че в 84-ата минута Брума изравни за 1:1. Две минути преди края на постоянното време обаче Сику Ниакате от състава на домакините си означи автогол, носейки успеха на " партенопеите ".



В една от най-равностойните групи - " D " изненади не липсваха, като Ред Бул Залцбург надигра с 2:0 Бенфика като посетител. Двубоят стартира кошмарно за " лисабонските орли ", които макар пропуснатата дузпа от австрийския отбор, останаха с човек по-малко още преди да е минал четвърт час игра след директния червен картон на Антонио Силва за умишлена игра с ръка. Роко Шимич осъществя втория отсъден углавен удар в интерес на " биковете ", давайки задатък на своя отбор, а при започване на втората част Оскар Глох беше прецизен за крайното 2:0. В другия дуел от групата Реал Сосиедад и Интер не се победиха, завършвайки 1:1 в мач, игран в Сан Себастиан. Брайс Мендес даде задатък на испанския отбор още в 4-ата минута, само че малко преди края на постоянното Лаутаро Мартинес осъществя за " нерадзурите ", носейки точката за своя отбор.

В група " В " завърналият се в шампионата след осемгодишна пауза. Лондончани си осигуриха удобна преднина от три гола още преди почивката, когато точни бяха Букайо Сака, Леандро Тросар и Габриел Жезуш. След почивката капитанът на " топчиите " Мартин Йодегор оформи крайното 4:0 с гол в 70-ата минута. По същото време в Андалусия се срещнаха тимовете на Севиля и Ланс в двубой сред два отбора, които имаха мъчно начало на сезона в своите шампионати. На " Рамон Санчес Писхуан " борбата приключи без победител - 1:1, като Лукас Окампос даде задатък на домакините в 9-ата минута, а в 24-ата Анжело Фюлжини изравни за " кърваво-златните ", които също се завърнаха в Шампионската лига след 21-годишно очакване.

What a night
— UEFA Champions League (@ChampionsLeague)



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР