В сряда въоръжената група Ал Шабаб залови хеликоптер, договорен с

...
В сряда въоръжената група Ал Шабаб залови хеликоптер, договорен с
Коментари Харесай

Как хеликоптер на ООН попадна в ръцете на Ал Шабаб в Сомалия?

В сряда въоръжената група Ал Шабаб залови хеликоптер, контрактуван с Организация на обединените нации в Сомалия, като умъртви един човек и отвлече няколко други пасажери и членове на екипажа дъска. Хеликоптерът беше на задача за здравна евакуация от град Беледуейн в централна Сомалия и се насочваше към град Уизил на към 500 км (310 мили), само че беше заставен да кацне по средата на пътуването след явен случай, когато ал-Шабаб нападна.

Тази последна офанзива е едно от по-дръзките набези на Ал Шабаб през последните месеци и идва на фона на засилваща се атака против групировката от страна на сомалийската войска, почнала през 2022 година В ранните си стадии военната акция означи известни триумфи, само че претърпя неуспехи предходната година, когато ал-Шабаб си върна територията, която беше изгубила.

Световната продоволствена стратегия на Организация на обединените нации, най-големият филантропичен оператор в Сомалия, съобщи, че е спряла всички свои полети в региона вследствие на офанзивата.

Подробностите към момента не са ясни, само че ето какво з...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР