В сряда в окръжния съд в Пазарджик с разпоредително заседание

...
В сряда в окръжния съд в Пазарджик с разпоредително заседание
Коментари Харесай

Започва дело срещу полицая, убил дете на пешеходна пътека в Братаница

В сряда в окръжния съд в Пазарджик с разпоредително съвещание ще стартира наказателно дело против 43-годишният полицейски чиновник от бранш БОП Владимир Панайотов за причиняване на гибел по несъобразителност на пътя.

На 19 юли,м.г., той блъсна и умъртви със длъжностен автомобил 7-годишно момиченце на пешеходна пътека в пазарджишкото село Братаница. Според обвинителният акт на окръжната прокуратура в Пазарджик все още на случая Панайотов е шофирил служебна " Шкода " с не по-малко от 73.30 км/ч. в обитаемо място при ограничаване от 50 км/час. Освен това той се е движил в лявата лента за придвижване на пътя, т.к. в дясната колите се движели с ниска скорост, или спирали, поради пешеходна пътека, по която прекосявали две деца.

На към 40 метра от пешеходната пътека полицейският чиновник видял децата, само че заради високата скорост на придвижване не съумял да спре и блъснал 7-годишната М.С. Детето изхвърчало напред и наляво и паднало на пътното платно. Според здравната експертиза момиченцето е умряло от тежка гръбначно-мозъчна и опорно-двигателна контузия. Направените, след случая, проби за алкохол и опиати на служителя на реда са негативни.

Свидетелството на Владимир Панайотов за ръководство на МПС е отнето, а по отношение на него е взета мярка за неотклонение " парична гаранция " в размер на 5000 лв..
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР