В сряда сутринта в Североизточна България има условия да образуване

...
В сряда сутринта в Североизточна България има условия да образуване
Коментари Харесай

Поледици на много места в сряда

В сряда сутринта в Североизточна България има условия да формиране на поледици. В Западна България ще има най-вече ръмежи, преди обяд на доста места с мъгли. Ще духа слаб изток-североизточен вятър, вечерта ще се ориентира от северозапад. Минималните температури ще са сред 0° и 5°, а оптималните ще са най-вече сред 3° и 8°, малко по-високи в крайните южни региони. В София минималната температура ще е 2°, оптималната - към 7°.

Над планините ще е облачно и мъгливо, в източната половина от страната с превалявания от дъжд. В Родопите, Странджа и Сакар ще има обилни количества. В масивите от Западна България преваляванията ще са слаби, над 1600 метра ще са от сняг. Преди обяд ще духа слаб, в източните региони - сдържан южен вятър, до края на деня ще се ориентира от север-северозапад. Максимална температура на 1200 метра - към 6°, на 2000 метра - към 0°.

Над Черноморието ще е облачно и дъждовно. Ще духа до сдържан източен вятър. Максимални температури на въздуха 8-10°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2 бала.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР