В сряда сутринта Белград осъмна със звука на изстрели и,

...
В сряда сутринта Белград осъмна със звука на изстрели и,
Коментари Харесай

Какво се случва в Сърбия?

В сряда сутринта Белград осъмна със звука на изстрели и, че 13-годишно момче е употребило оръжието на татко си, с цел да отнеме живота на осем свои съученици. Трагичната всеобща пукотевица е първата в страната от близо 10 години насам. Но не беше последната.

Само 48 часа по-късно в Сърбия беше осъществено друго всеобщо ликвидиране. Мъж на 21 години край град Младеновац на към 60 километра от столицата. И двете закононарушения раздрусаха Сърбия, където сходни произшествия са изключителна необичайност.

Балканската страна в никакъв случай не е показвала, че има проблем с контрола на оръжията, въпреки че разполага с доста такива, останали от Югославските войни през 90-те години на предишния век. През последните години не са регистрирани никакви всеобщи стрелби в сръбски учебни заведения. Но единствено за седмица името на Сърбия в новинарските излъчвания стартира да звучи като това на Съединените щати, където съвсем всяка седмица се появяват нови известия за сходни произшествия.

Какво се случи?

Само допреди дни новините в Сърбия за всеобща пукотевица в Сърбия са единствено в междунарните излъчвания и се случват доста надалеч от вкъщи. Това се трансформира в сутринта на 3 май, когато 13-годишно момче на име Коста Кецманович отива в главното си учебно заведение с револвер. Той стреля по своите връстници и по личния състав на образователното заведение, като убива осем деца и един възрастен охранител.

За задачата употребява два от револверите на татко си. Оръжията са били с издадени разрешителни и са били съхранявани в сейф, само че младежът явно е знаел кода. След нападението момчето единствено се обажда в полицията. Властите оповестяват, че то е имало авансово начертан проект за дейностите си, както и лист на децата, които желае да " ликвидира ".

" Скицата наподобява на нещо от видеоигра или филм на ужасите, което демонстрира, че той е възнамерявал в детайли, по класове, кого да ликвидира ", съобщи началникът на полицията в Белград Веселин Милич.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР