В сряда стартира Европейското първенство по художествена гимнастика, което ще

...
В сряда стартира Европейското първенство по художествена гимнастика, което ще
Коментари Харесай

Варна посреща звездите на художествената гимнастика

В сряда започва Европейското състезание по художествена гимнастика, което ще бъде предавано непосредствено по NOVA SPORT от 9-и до 13-и юни.

България ще бъде показана от Боряна Калейн и Катрин Тасева в самостоятелна конкуренция, както и от отбор дами и отбор девойки.

Готови ли са златните девойки за успех пред родната аудитория? Отговорът дава вицепрезидентът на Федерацията по художествена гимнастика Невяна Владинова.

"Ансамбълът ни дами е искрено казано най-хубавият сега. Станахме очевидци на всички надпревари, които имаше досега, като международни купи. Момичетата са в страхотна форма. Правят извънредно комплицирани и атрактивни съчетания. От началото на годината са доста постоянни в изиграванията си. Ансамбъл девойки също са доста стимулирани – имат разнообразни и забавни съчетания. Боряна и Катрин са в отлична форма, както сме привикнали да ги виждаме на подобен конгрес надпревари. С всяко последващо стават все по-добри. И на двете им би трябвало успокоение и считам, че ще се оправят. Ние трите свикнахме да бъдем дружно по надпревари. Признават, че наличието ми ги успокоява ", разяснява Владинова в утринния блок на NOVA.

Варна за първи път ще бъде хазаин на Европейско състезание по художествена гимнастика.

"Зрителите би трябвало да чакат едно друго Европейско състезание. Това, че е във Варна, ще способства за една по-приятна атмосфера. Както знаем, след пандемията няма доста огромни надпревари, на които сме били очевидци. Хубаво е, че ще има аудитория. Дори и 50 % са тласък за девойките “, безапелационна е Невяна Владинова.

Любимката на българската аудитория до неотдавна бе капитан на националния тим по художествена гимнастика, само че към този момент е в ролята на вицепрезидент на Федерацията по художествена гимнастика.

"Много ми харесва новото ми амплоа. Чувствам се все по-уверена в себе си. Последното ми съревнование беше Световното състезание в Баку през 2019-а, където играх единствено с бухалки и лента. Радвам се, че съумях да завърша този стадий от професионалното си развиване по най-хубавия метод ".

NOVA e сътрудник на Европейското състезание по художествена гимнастика, което ще се състои във Варна и ще бъде предавано непосредствено по NOVA SPORT от 9-и до 13-и юни.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР