В сряда следобед лидерът на Има такъв народ Слави Трифонов

...
В сряда следобед лидерът на Има такъв народ Слави Трифонов
Коментари Харесай

Подкаст: Разводът в коалицията

В сряда следобяд водачът на " ИТН " Слави Трифонов разгласи, че излиза от обединението, с цел да постави " завършек на тази мъка ". Новината не беше изключително шокираща поради предходните ходове на Има Такъв Народ в ръководството - с кандидатурата за гуверньор на Българска народна банка, с изискванията, които слага за антикорупционната промяна, с отпора за приемане на еврото, с твърдата позиция да не се трансформира нищо в схемата, по която предходните ръководещи наливаха милиарди в Агенцията за пътно строителство.

Размяната на политически престрелки сред представителите на " Продължаваме промяната " и на Има Такъв Народ разкри явно дълго потискани напрежения по тези линии. Макар че ръководещата коалиция е нестабилна още от самото си основаване и се говореше, че рухването на държавното управление е неизбежно, идва въпросът - дали това са нови избори, дали е допустимо държавно управление на малцинството, каквото е желанието на премиера Кирил Петков, и не на последно място,. В този епизод на " Гласът на Капитал " дискутираме тези тематики с политическия редактор в " Капитал " Румяна Червенкова и ръководещия редактор Ивайло Станчев.
Your browser does not support the audio element.
В епизода ще чуете още:

Какви са същинските аргументи за отдръпването на партията на Слави? Защо тъкмо в този момент? Доколко са вероятни нови избори и какви са сюжетите? Какви са рисковете за стопанската система на страната и дали задачата е всички стартирани промени да бъдат замразени?
Реклама
Гласът на " Капитал " e седмичен подкаст, в който публицистите описват забавна история от седмицата в дълбочина, с подтекст и разбор и в който търсим отзиви от специалисти от света на политиката, стопанската система или бизнеса за значимите въпроси на нашето време.

Ако този епизод ви хареса и желаете да слушате новите епизоди незабавно щом излязат, абонирайте се за " Гласът на " Капитал " в, или. Може да следите подкаста и като добавите този във вашата стратегия за подкасти.

Обратна връзка за " Гласът на " Капитал " можете да ни изпращате на или в познатите ви профили на " Капитал " във Фейсбук и Twitter.
Свързани публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Анина Сантова
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР