Пандемията от COVID-19, енергийната криза, войната в Украйна и галопиращата

...
Пандемията от COVID-19, енергийната криза, войната в Украйна и галопиращата
Коментари Харесай

Радев: Пред куп изпитания сме - енергийна криза, инфлация и война

Пандемията от COVID-19, енергийната рецесия, войната в Украйна и галопиращата инфлация слагат живота на хората и трудещите се в България на все по-голямо тестване. Това сподели президентът Румен Радев по време на единайсетия конгрес на Конфедерацията на труда (КТ) " Подкрепа ".

„ Заедно, като държавно управление, като работодателски, синдикални организации, като общество, би трябвало да потърсим отговор и решение на доста от тези проблеми. Предстои ни дружно да вземем значими решения, касаещи приемането на една рационална, рационална енергийна тактика “, разяснява президентът.

Работейки дружно, макар песимистичните прогнози, ние сме длъжни като общество да отговорим на упованията, сподели президентът - на упованията за бъдещето, че България, Европа и светът ще се оправи с провокациите, а никой не може да го реализира самичък, добави Радев.

Президентът изясни, че със синдикатите е обсъждана концепцията да не се бърза под напън извън „ сами да убиваме нашите базови мощности, преди да сме въвели надеждни, евтини, налични системи за запазване на силата “.

Всеки конгрес е мотив за разбор и равносметка, и въпреки КТ " Подкрепа " да се роди едвам преди три десетилетия, бурният й живот доста мъчно ще се вмести даже в три века, сподели Радев.

По думите на президента в границите на тези три десетилетия КТ „ Подкрепа “ се е трансформирала в важен фактор в обществено-политическия живот на страната. „ В безсърдечен критик, само че и скъп, и издирван сътрудник от всяка власт и работодателските организации “, добави Радев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР