В сряда ще се проведе редовно заседание на Министерския съвет,

...
В сряда ще се проведе редовно заседание на Министерския съвет,
Коментари Харесай

Министрите актуализират Националната карта за висше образование

В сряда ще се организира постоянно съвещание на Министерския съвет, съобщи БГНЕС. Дневният ред на съвещанието на служебните министри стартира с актуализиране на Националната карта на висшето обучение в България, импортирана от министъра на образованието и науката.

На съвещанието си министрите ще одобряват решение за предложение до Народно събрание, с което да бъде обещано единодушие за увеличение акционерното присъединяване на страната ни в капитала на Черноморската банка за търговия и развиване.

Служебните министри ще прегледат и решение, съгласно което Хайко Шмидт, жител на Германия, ще бъде назначен за почетно (нещатно) консулско длъжностно лице в Германия, и за разкриване на консулство на страната ни в Лайпциг. Консулският окръг ще обгръща територията на Саксония.

На съвещанието ще бъде дефинитивно утвърдено и сключването на съглашението сред „ Булгаргаз “ ЕАД и турската компания Botaş boru hatlari ile petrol taşima a. ş., което обезпечи достъп на „ Булгаргаз “ до терминалите за регазификация на полутечен природен газ и последващия му транспорт до територията на България за интервала от 1 януари 2023 година до 31 декември 2035 година Споразумението е импортирано за утвърждение от министъра на енергетиката.

По време на съвещанието министрите ще обсъдят и дали да одобрят промени в Закона за специфичните разследващи средства, както и промени в Закона за защитата и въоръжените сили.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР