В сряда Съединените щати приписаха атаката с дрон, която уби

...
В сряда Съединените щати приписаха атаката с дрон, която уби
Коментари Харесай

САЩ казват, че групировката Ислямска съпротива в Ирак е извършила атака срещу база в Йордания

В сряда Съединените щати приписаха офанзивата с дрон, която умъртви трима американски военнослужещи в Йордания, на Ислямската опозиция в Ирак, група от подкрепяни от Иран милиции, до момента в който президентът Джо Байдън преценя своите благоприятни условия за отговор на удара.

Приписването идва откакто Иран заплаши в сряда да „ уверено отговори “ на всяка офанзива на Съединени американски щати против Ислямската република, откакто Съединени американски щати обявиха, че държат Техеран виновен. Съединени американски щати алармираха, че се готвят за ответни удари в Близкия изток след неделната офанзива с дрон, която също рани минимум 40 бойци в Кула 22, секретна база в североизточна Йордания, която беше от решаващо значение за американското наличие в прилежаща Сирия.

Говорителят на Съвета за национална сигурност Джон Кърби сподели в сряда, че Съединени американски щати считат, че офанзивата е била планувана, финансирана и улеснена от Ислямската опозиция в Ирак, група чадър, която включва екстремистката формация Катаиб Хизбула. Той сподели, че Байдън „ има вяра, че е значимо...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР