В сряда Русия съобщи, че военните учения в анексирания от

...
В сряда Русия съобщи, че военните учения в анексирания от
Коментари Харесай

Русия обяви край на военните учения в Крим


В сряда Русия заяви, че военните учения в анексирания от нея Крим са завършили и че бойците се връщат в гарнизоните си. Това стана ден откакто Москва разгласи първото евакуиране на войски от границите с Украйна.

„След като завършиха присъединяване си в тактическите учения, подразделенията на Южния боен окръг се придвижват към местата си на непрекъсната дислокация“, се споделя в изказване на министерството на защитата на Русия.

Държавната телевизия сподели фрагменти на военни елементи, които минават по мост, свързващ следения от Русия полуостров с континенталната част на страната. В изказването се споделя, че танкове, пехотни машини и артилерия напущат Крим с железопътен превоз.

То става ден откакто Москва разгласи „частично“ евакуиране на войските си, ситуирани от седмици край границите на Украйна – знак за разведряване след двумесечни страхове, че Русия ще нахлуе в страната на фона на рецесията сред Кремъл и Запада.

Но западните водачи не престават да се притесняват, че Русия към момента може да предприеме нахлуване против Украйна, а във вторник, че нахлуване от страна на Москва остава „много вероятно“. Той съобщи, че макар изказванията на Русия, Вашингтон и съдружниците му към момента не са удостоверили изтеглянето на десетките хиляди бойци, които съгласно него Москва към този момент е събрала по границата с Украйна.

Засега от НАТО реагират с нерешителност.

„ Има признаци от Москва, че дипломацията би трябвало да продължи. Това дава съображение за внимателен оптимизъм. Но към този момент не сме забелязали признаци на деескалация на място ”, сподели генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг.

Предпазлива е реакцията и на Киев.

„ Постоянно чуваме разнообразни изказвания от Руската федерация, тъй че имаме предписание: имаме вяра не на това, което чуваме, а на това, което виждаме. Ако забележим изтеглянето, ще повярваме на деескалацията ”, разяснява обстановката външният министър на Украйна Дмитро Кулеба.

Европейците и американците към момента чакат признаци на огромно съветско евакуиране от района, изразявайки внимателен оптимизъм.  Според Запада, край границите на Украйна са ситуирани над 100 000 съветски военни с тежка бойна техника.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР