В сряда отново ни очакват зрелищни сблъсъци в няколко турнира.

...
В сряда отново ни очакват зрелищни сблъсъци в няколко турнира.
Коментари Харесай

Три мача от 22 февруари, които не бива да пропускате


В сряда още веднъж ни чакат зрелищни конфликти в няколко шампионата. Най-интригуващите борби ще се състоят в Близкия изток, където ще забележим голям брой топ играчи на кортовете в Дубай и Доха. Вижте кои от днешние дуели ще проследим с нараснал интерес.

Анди Мъри – Александър Зверев (трети мач на централния корт в Доха, не преди 17:00)

Макар и на 35 години и с железно бедро, дългите мачове се трансфораха в всекидневно събитие за Анди Мъри от началото на сезона. Британецът завоюва две петсетови борби на Australian Open, преди да се наложи в три сета над Лоренцо Сонего на старта в Доха, спасявайки три мачбола в дуел, траял два часа и половина. Мъри преследва нов мощен резултат в Доха, където е играл четири финала и е спечелил два от тях, като салдото му във втори кръг на шампионата е 4 победи и 2 загуби.

От своя страна Александър Зверев отбелязва напредък след завръщането си на корта след дълготрайно неявяване поради контузия в глезена, само че все пак е надалеч от най-хубавата си форма. Германецът загуби от Иржи Лехечка на United Cup, а на Australian Open записа сложна победа над Майкъл Мо, преди да бъде отхвърлен от Хуан Пабло Варияс. В Ротердам предходната седмица Зверев мина първия кръг, само че по-късно позволи поврат против Талон Грикспор.

До момента Мъри и Зверев са играли един среу различен четири пъти, като салдото е 3-1 в интерес на британеца.

Медисън Кийс – Виктория Азаренка (втори мач на централния корт в Дубай, не преди 11:30)

Осминафиналният конфликт сред Виктория Азаренка и Медисън Кийс опълчва две от тенисистките в най-хубава форма през последните седмици. Беларускинята подсети за най-хубавите си дни, достигайки до полуфинал на Australian Open, след което обаче бе отстранена от Белинда Бенчич на осминафинала в Доха. В Дубай някогашната №1 стартира още веднъж да намира правилния темп достигайки до осминафинала след победи над Анастасия Павлюченкова и Аманда Анисимова.

От своя страна Кийс имаше сериозна заслуга за купата на Съединени американски щати на United Cup, само че понастоящем е в серия от две следващи загуби, като една от тях бе точно от Азаренка – в трети кръг на Australian Open (6-1, 2-6, 1-6). В Дубай обаче американката започва с разгромна победа над Жасмин Паолини, след което отстрани четвъртата сложена Каролин Гарсия.

До момента Азаренка и Кийс са играли една против друга четири пъти, като двукратната шампионка на Australian Open към момента няма загуба против тази съперничка.

Ига Швьонтек – Людмила Самсонова (трети мач на централния корт в Дубай, не преди 13:00)

Сезонът не стартира по най-хубавия метод за Ига Швьонтек, само че в идването си в Близкия изток международната №1 преоткри най-хубавата си форма. Полякинята загуби от Джесика Пегула на United Cup, след което бе отстранена от Елена Рибакина на осминафинала на Australian Open, само че наподобява, че това са били единствено краткотрайни съмнения. Преди няколко дни Швьонтек взе реванш от Пегула по впечатляващ метод, като я победи с 6-3, 6-0 на финала на WTA 500 шампионата в Доха и подвигна първия си трофей за сезона.

В същото време Самсонова продължи да се изкачва в ранглистата, като понастоящем е №13 в света. Подобно на Швьонтек, рускинята се показа под упованията в Австралия, като записа единствено две победи в пет мача и отпадна във втори кръг на Australian Open, само че Близкият изток ѝ се отрази много по-добре. Самсонова отстрани Барбора Крейчикова, Вероника Кудерметова и Кинуен Джън по пътя към финала в Абу Даби, където загуби в три сета от Белинда Бенчич.

Впоследствие родената в Оленегорск тенисистка претърпя изненадваща загуба от София Кенин на старта в Доха, само че в Дубай още веднъж се върна на победния път с триумф над Паула Бадоса, след което мина без игра втория кръг поради отдръпването на Кинуен Джън.

До момента Швьонтек и Самсонова са се изправяли една против друга единствено един път. Това се случи на полуфинала в Щутгарт предходната година, където полякинята се наложи с 6-7(4), 6-4, 7-5, а след това завоюва купата.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР