В сряда Организацията на Северноатлантическия договор (НАТО) даде началото на

...
В сряда Организацията на Северноатлантическия договор (НАТО) даде началото на
Коментари Харесай

Global Times: Военните игри на НАТО са повторение на конфронтацията от Студената война

В сряда Организацията на Северноатлантическия контракт (НАТО) даде началото на учението " Steadfast Defender 2024 " - най-голямото военно обучение от времето на Студената война. В тях вземат участие към 90 000 военнослужещи от 31 страни - членки на НАТО, и Швеция, като обвързваните с тях учения ще продължат до 31 май.

Според съветски медии НАТО за първи път намерено признава, че ученията са в отговор на " съветско нахлуване " и целят да внушат на западното население, че " тази война е неизбежна ".

Ученията се организират в два основни момента - руско-украинският спор навлиза в третата си година, а Съединени американски щати са в година на избори. Конфликтът сред Русия и Украйна не демонстрира признаци на затихване.

Тъй като украинската войска непрекъснато търпи неуспехи на бойното поле, НАТО, в качеството си на подстрекател на този спор, реши да упражни боен напън върху Русия.

Експертите считат, че задачата на НАТО е да продължи да оформя " съветската опасност ", да получи поддръжката на жителите на Европейски Съюз за антируската си политика и да оправдае по-нататъшните разноски за защита и икономическия напън върху Русия.

Това обучение на НАТО ще докара до по-нататъшна ескалация на напрежението в Европа, счита Уанг Сиандзю, старши теоретичен помощник в Училището за световни и териториални проучвания към Китайския университет Ренмин.



Конфликтът сред Русия и Украйна продължава към този момент съвсем две години, като интернационалната общественост се застъпва за мир. НАТО обаче върви против течението, като предизвика и оказва напън върху Русия посредством огромни военни учения, създавайки по този метод борба в целия свят.

НАТО не се задоволява със своя отпечатък в Европа и Северна Америка, по тази причина непрестанно се стреми към разширение, като притегля на своя страна азиатско-тихоокеански страни като Япония и Южна Корея. Тя даже следва сюжета на Съединени американски щати, като раздухва " китайската опасност " и се намесва в азиатските каузи. Миналата седмица генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи, че НАТО не навлиза в Азия, само че Китай се доближава към НАТО.

Този мотив е извънредно неуместен и е подготовка на НАТО във връзка с публичното мнение за по-нататъшно разширение в Азиатско-тихоокеанския район.

Бившият австралийски министър-председател Пол Кийтинг един път съобщи, че европейците се бият между тях от повече от 300 години, в това число като са почнали две международни войни през предишния век, и " изнасянето на тази злонамерена отрова в Азия би било еднакво на това Азия да одобри чумата ".

НАТО е изразител и реализатор на ползите на Съединени американски щати, споделя военният специалист Сонг Жунпин пред Global Times. НАТО в действителност е доминирана от волята на Съединени американски щати, обхваната от суматохата и напрежението, подстрекавани от Съединени американски щати, трансформирайки се в секира, копие и лопата на Вашингтон.

НАТО твърди, че държанието на Китай нарушава " главните правила на НАТО за народна власт, господство на закона и независимост на изложение ", повтаряйки етикетирането на Китай и Русия като " ос на злото " от страна на Съединени американски щати.

Като артикул на Студената война, НАТО трябваше да бъде изхвърлена на бунището на историята след края на Студената война. Под въздействието на Съединени американски щати обаче НАТО освен ускорява рецесията в Европа, само че и възнамерява разширение в Азия. Азиатските страни би трябвало да останат извънредно бдителни към това.

Превод: СМ

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР