В сряда облачността ще е променлива, по-значителна над планинските и

...
В сряда облачността ще е променлива, по-значителна над планинските и
Коментари Харесай

Синоптиците казаха къде първо в България ще започнат валежи

В сряда облачността ще е променлива, по-значителна над планинските и североизточните региони и тук-там основно там, към и след обяд ще превали.

До края на деня вятърът на всички места ще се ориентира от североизток и ще е до сдържан. Ще е по-хладно, с оптимални температури сред 25 и 30 градуса, тук-там в низините на Южна България до 32-33 градуса.

Над Черноморието облачността ще е променлива, по-значителна в следобедните часове. На обособени места ще превали и прегърми. Ще духа сдържан вятър от север-североизток. Максимални температури 26-29 градуса. Температурата на морската вода е 25-26 градуса.

Вълнението на морето ще бъде 3 бала, след обяд тук-там по южното крайбрежие до 4 бала.Над планините облачността ще е по-често забележителна.

Около и след обяд тук-там ще превали, допустимо е и да прегърми. Повече слънце ще има преди обяд над Родопите, Странджа и Сакар.Ще духа слаб до сдържан, най-вече североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра - към 21 градуса, на 2000 метра - към 13 градуса.

В четвъртък и петък в по-голямата част от страната ще остане изсъхнало, с температури най-вече сред 25 и 30 градуса, на обособени места в низините през втория ден до 32-33 градуса.

Ще доминира слънчево време с по-значителни краткотрайни нараствания на облачността, основно над планините, където на изолирани места ще има следобедни валежи.Вятърът ще се задържи с източна съставния елемент, слаб до сдържан.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР