В сряда облачността ще е предимно значителна, съобщиха от Националния

...
В сряда облачността ще е предимно значителна, съобщиха от Националния
Коментари Харесай

Слънцето ще се скрие зад облаци в сряда

В сряда облачността ще е най-вече забележителна, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). На обособени места в Западна България ще превали дъжд, в планините - сняг. До обяд в низините и котловините в Южна България още веднъж ще има мъгли . Ще духа слаб, в източните региони - до сдържан, югозападен вятър. Минималните температури ще са сред минус 1 и 4 градуса, в София - към 1 градус, оптималните - сред 11 и 16 градуса, в София - към 12 градуса. В регионите, в които мъглите ще са по-трайни, дневните температури ще останат по-ниски - 7-10 градуса. Атмосферното налягане ще се намалява и ще е по-ниско от междинното за месеца.

Над Черноморието облачността ще е забележителна, само че ще е без превалявания. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са 9-13 градуса. Температурата на морската вода е 6-7 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще е най-вече облачно, само че единствено на обособени места - основно в масивите в Западна България, ще превали сняг, под към 1500 метра - дъжд. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е към 7 градуса, на 2000 метра - към нула градуса.

В четвъртък облачността краткотрайно ще намалее до слънчево, само че към края на деня още веднъж ще се усилва. Ще духа слаб до сдържан югозападен вятър. Минималните температури ще са сред минус 1 и 4 градуса, а оптималните - сред 12 и 17 градуса. През нощта против петък и в петък през страната ще премине бърз леден атмосферен фронт. От запад на изток ще има краткотрайни нараствания на облачността и тук-там ще превали дъжд, в планините над 1500 метра - сняг. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще се усили и с него за малко ще нахлуе леден въздух; дневните температури ще се намалят с 3-4 градуса.

Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР