В сряда ГЕРБ-СДС и ДПС ще участват в кворума на

...
В сряда ГЕРБ-СДС и ДПС ще участват в кворума на
Коментари Харесай

Атанасова: В сряда ще покажем, че евроатлантическото мнозинство го има

В сряда ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи ще вземат участие в кворума на Народното събрание, с цел да покажат, че евроатлантическото болшинство съществува. Това разгласи на брифинг в Народното събрание ръководителят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

До решението се е стигнало след интензивни разговори между двете обединения и финансовия министър Асен Василев. На нея ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи са сложили условия, свързани с дерогацията, бюджета и „ проява на евроатлантическото болшинство ”. На срещата са получени гаранции от Василев, че отсега нататък няма да има случаи, в които ПП-ДБ ще гласоподава дружно с Българска социалистическа партия, „ Възраждане ” и Има Такъв Народ.

„ По тематиката с дерогацията - тя ще бъде анулирана в две стъпки. Първата стъпка е от 1 януари прекъсване на квотите за експорт. Втората стъпка е от 1 март - дефинитивна анулация на дерогацията, като за този временен интервал сме се съгласили само и единствено, с цел да няма финансови разтърсвания на пазара, а точно тези вреди от покачване на цената на дизела и бензина да бъдат поети от българските жители ”, добави Атанасова, представена от Нова.

„ По отношение на Закона за държавния бюджет - намерихме благоприятни условия всички претенции на парламентарните групи във връзка с приходите и разноските да бъдат задоволени ”, сподели още ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР