В сряда френският президент Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден

...
В сряда френският президент Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден
Коментари Харесай

Евродепутатите обсъдиха приоритетите на Френското председателство с Макрон

В сряда френският президент Еманюел Макрон  Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 година в град Амиен. Той е най-младият президент на изложи пред членовете на Екологичен потенциал главните цели и политическата тактика за шестмесечното Френско председателство на Съвета на Европейски Съюз, оповестиха от пресцентъра на Екологичен потенциал в София.

По време на дебата в пленарната зала в Страсбург президентът Макрон изясни, че обещанията, на които е учреден Европейски Съюз - народна власт, напредък и мир - в този момент са застрашени, и прикани за ангажимент "да им се вдъхне нов живот ". Той предизвести, че краят на върховенството на закона е началото на авторитаризма, и акцентира, че Европейски Съюз би трябвало да употребява разговора, с цел да си върне тези, които се "отдалечават " от демократичните правила.

Той увери евродепутатите, че Френското председателство ще даде приоритет на законодателни досиета, които усъвършенстват качеството на заетостта, обезпечават почтено възнаграждение, понижават разликата в заплащането сред мъжете и дамите, дават права на работещите през платформи, борят се с дискриминирането и подсигуряват баланс сред половете в управителните препоръки на сдружения. Той предложи също по този начин правото на аборт да бъде включено в Европейската харта на главните права. Президентът Макрон се базира и на провокациите в региона на климата, цифровите технологии и сигурността - области, в които през първото шестмесечие на 2022 година следва да се реализира прогрес във връзка с проектозаконите.

В региона на защитата президентът Макрон акцентира, че Европа би трябвало да може да планува рисковете и да подсигурява личната си сигурност. Той акцентира, че би трябвало да бъдем твърди против намесата и опитите за дестабилизиране на Европа, по-специално от страна на Русия, и да наказваме дейно тези, които нарушават интернационалните правила.

"Европа би трябвало да се трансформира в културна, демократична и просветителна мощ, имаме силите и средствата ", заключи той.

От името на Комисията заместник-председателят Марош Шефчович посочи обстоятелството, че европейската сигурност е сложена под опасност: "Готови сме да предприемем дейности, в случай че е належащо ". Като цели за идващите месеци той уточни стратегическото партньорство с Африка, връзките със страните от Западните Балкани, както и икономическия и софтуерния суверенитет на Европа ( "връщаме технологиите назад в Европа "). По отношение на Обединеното кралство той съобщи, че Комисията ще покаже благосклонност, само че Европа се нуждае от сътрудник, който да стори същото.

В реакциите си на речта на президента Макрон множеството водачи политически групи приветстваха френските цели, само че прибавиха спомагателни цели, в това число преустановяване на единомислещите гласувания в Съвета в региона на външните работи, с цел да може да се реагира уверено, наред с другото, на "поведението " на съветския президент Владимир Путин, справяне с неравновесието сред заплатите на мъжете и дамите и преосмисляне на Фискалния пакт. Няколко оратори желаеха прогрес по въпросите свързани с върховенството на закона, отнасящи се до Унгария и Полша, и разкритикуваха поддръжката на френското държавно управление за включването на нуклеарната сила в предложенията за новата екологична таксономия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР