В сряда евродепутатите подкрепиха по-голямата част от предложената от Европейската

...
В сряда евродепутатите подкрепиха по-голямата част от предложената от Европейската
Коментари Харесай

ЕП прие реформа в системата на ДДС с цел пресичане на измамите

В сряда евродепутатите поддържаха по-голямата част от препоръчаната от Европейската комисия промяна на системата на Данък добавена стойност, като в това време предложиха някои корекции, като да вземем за пример да се дефинира оптималната ставка на Данък добавена стойност, оповестиха от Европейския парламент (EП).
Бяха гласувани два законодателни акта. Единият има за цел да улесни търговията в границите на единния пазар, изключително за дребните и междинни предприятия, и да понижи измамите с Данък добавена стойност (приет с 536 гласа „ за “, 19 „ против “ и 110 „ въздържал се “). Вторият се отнася до основаването на по-ясна система от ставки на Данък добавена стойност (приет с 536 гласа „ за “, 87 „ против “ и 41 „ въздържал се “). Двата законодателни акта са част от широкообхватния пакет от ограничения, които се оферират, с цел да се реформира системата на Данък добавена стойност и да се усъвършенства яснотата при трансгранични заплащания.
Според изследвания страните от Европейски Съюз губят всяка година до 50 милиарда евро от трансгранични измами с налог добавена стойност. Чрез двете гласувания евродепутатите поддържаха посоката на промените, препоръчани от Комисията, като в същото време предложиха да се откри оптималната ставка на Данък добавена стойност от 25%, механизми за разрешаване на разногласия, система за автоматизирано известяван за промени в разпоредбите за Данък добавена стойност в другите страни членки и информативен портал, който да дава точна информация за ставките на Данък добавена стойност в Европейски Съюз.
Предложените усъвършенствания на предложенията на Комисията ще бъдат предадени на Съвета на Европейски Съюз, който ще има задачата да одобри законодателството.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР