В сряда Deutsche Bank съобщи за нетна печалба от 763

...
В сряда Deutsche Bank съобщи за нетна печалба от 763
Коментари Харесай

Deutsche Bank с добро представяне въпреки 27% спад на печалбата

В сряда Deutsche Bank заяви за чиста облага от 763 млн. евро за второто тримесечие на 2023 година, което е малко над упованията, макар спада от 27% на годишна база.    Нетната облага на банката, подлежаща на систематизиране сред акционерите, леко надвишава прогнозата от 737 млн. евро, направена в анкета на Reuters измежду анализатори, макар че означи забележителен спад по отношение на регистрираните 1,046 милиарда евро през същото тримесечие на 2022 г.    Нетните доходи на кредитора нарастват с 11% на годишна база до 7,4 милиарда евро.    На този декор нелихвените разноски за второто тримесечие са се нараснали с 15% на годишна база и доближават 5,6 милиарда евро, като поправените разноски са се нараснали с 4% - 4,9 милиарда евро. Неоперативните разноски включват 395 млн. евро за правосъдни каузи и 260 млн. евро за " преструктуриране и съкращения, свързани с осъществяването на тактиката ".    В доклада си за първото тримесечие Deutsche Bank уточни съкращения на личния състав, който не е обвързван с работа с клиенти, и регистрира по-рязък от предстоящото годишен спад на приходите на капиталовата си банка, напомня CNBC.   

Резултатът от сряда отбелязва 12-то следващо тримесечие на облага, откогато немският заемодател приключи огромния си проект за преструктуриране, почнал през 2019 година за понижаване на разноските и възстановяване на рентабилността. 
" През първата половина на 2023 година ние още веднъж демонстрирахме добра динамичност на растежа в диверсифицирания бизнес портфейл, базовата мощ на приходите и устойчивостта на салдото. Това ни слага на добър път към постигането на финансовите ни цели за 2025 година ", декларира основният изпълнителен шеф на банката Кристиан Севинг. " Планираното от нас назад изкупуване на акции ни дава опция да реализираме задачите си за разпределение на капитал измежду нашите акционери. "     Във вторник Deutsche Bank разгласи, че възнамерява да стартира противоположни изкупувания на акции на стойност до 450 млн. евро през тази година, стартирайки от август, и чака общият капитал, върнат на акционерите посредством дивиденти и противоположни изкупувания през 2023 година, да надвиши 1 милиарда евро, спрямо към 700 млн. евро през 2022 г.   

Други акценти за тримесечието: 
Общите доходи възлизат на 7,4 милиарда евро, спрямо 6,65 милиарда евро през второто тримесечие на 2022 г.    Общите нелихвени разноски възлизат на 5,6 милиарда евро, което е с 15% повече от 4,87 милиарда евро година по-рано.    Провизиите за кредитни загуби са 401 млн. евро, което е нарастване по отношение на 233 млн. евро през същото тримесечие на предходната година.    Коефициентът на базовия личен капитал от първи ред CET1, мярка за ликвидността на банката, се покачва до 13,8% от 13,6% през предходното тримесечие и 13% преди година.    Възвръщаемостта на личния капитал възлиза на 5,4% по отношение на 7,9% преди година. 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР