В сряда бяха раздадени юбилейните 50-и награди ИКАР в Народния

...
В сряда бяха раздадени юбилейните 50-и награди ИКАР в Народния
Коментари Харесай

Васил Бинев получи ИКАР за дублаж при мъжете

В сряда бяха раздадени юбилейните 50-и награди ИКАР в Народния спектакъл „ Иван Вазов “. Призовете заслужиха актьори от 23 категории.

Една от премиите е за най-хубав дублаж при мъжете. Вероятно най-малко един път за последните 30 години всеки е чувал гласа му, тъй като той е дубльорът, озвучил на български език някои от най-популярните кино герои през последните десетилетия. „ Идваш на работа и ти споделят – ето ти този филм, ти ще четеш този воин. Подчертаваш единствено имената, пускат кино лентата и започваш да четеш. Всичко е въпрос на рутина, на професионализъм “, споделя за работата си Васил Бинев.

Актьорът обаче е прочут освен с функциите си в дублажа. Неотдавна той изигра злодея Иво Фотев в българския трагичен сериал „ Откраднат живот “. „ Когато се въртеше сериалът изскача една продавачка от магазина и споделя „ Изрод! Как може Силвия Лулчева да живее с теб, бе?! ”. Бил съм доста неприятен във кино лентата “, майтапи се Бинев.

Упоритият му труд заслужи признанието на гилдията. „ Да получиш такава премия е материализирана обич и отговорност към облика, който озвучаваш “, сподели артистът. Тази обич го съхранява, когато е мъчно. „ Понякога преводът не е доста добър, от време на време качеството на кино лентата не е доста положително, от време на време си болен. Но това няма никакво значение, в случай че обичаш работата си “, признава Васил Бинев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР