В сряда Broadcom приключи придобиването си за 69 милиарда долара

...
В сряда Broadcom приключи придобиването си за 69 милиарда долара
Коментари Харесай

Broadcom официално придобива VMware след зелена светлина от Китай

В сряда Broadcom завърши придобиването си за 69 милиарда $ на компанията за облачни калкулации VMware, откакто получи регулаторно утвърждение на последния огромен пазар – Китай, и постави завършек на траялата месеци сага, написа Reuters.

Сделката, една от най-големите в международен мащаб, когато беше оповестена през май 2022 година, е следващото изпитание на изпълнителния шеф Хок Тан да подтиква софтуерния бизнес на производителя на чипове. Тя обаче беше изправена пред непоколебим регулаторен надзор в целия свят, което принуди двете компании да отсрочват три пъти крайната дата.

Регулаторното утвърждение на Китай идва във вторник, като преди този момент продължаващото напрежение сред Пекин и Вашингтон към по-строгите ограничения за надзор върху износа на чипове поражда страхове измежду някои вложители по отношение на способността на компанията да завърши придобиването преди крайния период на 26 ноември.

„ Подобреният звук след срещата сред президента на Китай Си Дзинпин и президента на Съединени американски щати Джо Байдън по-рано този месец оказа помощ за усмиряване на подозренията “, споделя Дани Хюсън, началник на финансовия разбор в AJ Bell, откакто излиза наяве, че фирмите възнамеряват да затворят договорката на 22 ноември.

Европейската комисия утвърди придобиването, откакто Broadcom предложи средства за отбрана в употребява на един от главните си съперници Marvell Technology. В същото време Органът за конкуренция и пазари на Обединеното кралство (CMA) даде зелена светлина след задълбочено следствие.

По изискване, огромни софтуерни сливания от машаба на завършилата договорка също за 69 милиарда $, в която Microsoft закупи издателя на Call of Duty Activision Blizzard, са изправени пред засилен регулаторен напън от страна на Федералната комерсиална комисия на Съединени американски щати, както и от всички регулатори на водещите пазари.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР